Ködös, borongós, téli idővel veszi kezdetét a hét

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, több helyen eső és zápor várható.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Met.hu/Köpönyeg2022. 12. 05. 6:22
null
Szentendre, 2020. október 23. A ködös Szentendre látképe 2020. október 23-án. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A látási viszonyok fokozatosan javulnak. Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a Dunántúl délkeleti, valamint az Alföld déli és nyugati részén akár több órára is kisüthet a nap. Az északkeleti, keleti megyékben időszakos eső, záporeső előfordulhat, a ködös tájakon szitálás is lehet – írja a Met.hu. 

Késő délutántól, kora estétől az ország északnyugati felén egyre több helyen eső, zápor várható. A délkeleti szelet az Észak-Dunántúlon és a középső megyékben többször élénk lökések kísérhetik. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 8 fok között valószínű, de a tartósan napos tájakon akár 9 és 12 fok közé is melegedhet a levegő. 

Késő estére 1 és 6 fok közé hűl le a levegő.

Hajnalban délnyugaton helyenként sűrű ködfoltok képződtek, melyek napközben csak lassan szűnhetnek meg.

Forrás: Met.hu

Orvosmeteorológia

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, amely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet – írja a Köpönyeg.  

Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítőképességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. 

A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki. 

Borítókép: a ködös Szentendre látképe 2020. október 23-án (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.