Szoboszlai Dominik két góljának Münchenben biztos nem örülnek

Egy pontra felzárkózott az éllovas Bayern München mögé az RB Leipzig, amely a Bundesliga 18. fordulójának péntek esti nyitómeccsén Szoboszlai Dominik két góljával győzte le 2-1-re a Stuttgart együttesét hazai pályán. Szoboszlai a második dupláját érte el a Bundesligában – másodjára is a Stuttgart ellen.

Magyar Nemzet
2023. 01. 27. 22:26
RB Leipzig - VfB Stuttgart
RB Leipzig-VfB Stuttgart 27 January 2023, Saxony, Leipzig: Soccer: Bundesliga, RB Leipzig - VfB Stuttgart, Matchday 18, Red Bull Arena. Leipzig's Dominik Szoboszlai (2nd from right) has just scored to make it 1:0 and is cheering with David Raum (from left), Amadou Haidara and Dani Olmo. Photo: Hendrik Schmidt/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by HENDRIK SCHMIDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: Europress/AFP/Hendrik Schmidt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Leipzig kedden 6-1-re kiütötte a Schalkét a hétközi fordulóban, a lehengerlő támadójátékát azonban nem tudta átmenteni a Stuttgart elleni meccsre. Az első félidőben gyakorlatilag nem tudtak akcióból igazi veszélyt teremteni a Gulácsi Pétert sérülése miatt továbbra is nélkülöző, ám és személyében két magyarral a kezdőjében felálló lipcseiek.

RB Leipzig - VfB Stuttgart
Szoboszlai Dominik kedvenc ellenfele a Stuttgart Fotó: Europress/AFP/Hendrik Schmidt

A 25. percben azonban szabadrúgáshoz jutott a Leipzig, középről, de jelentős távolságról, mintegy 35 méterről. Szoboszlai Dominik állt a labda mögé, és nagy erővel, rendkívül kellemetlen, szitáló, az ötösön lepattanó lövést eresztett meg, amibe a stuttgarti kapus csak beleütni tudott, védeni nem – 1-0.

Nemrég Sallói István lapunknak épp azt elemezte, hogy Szoboszlai lövéseiben akkor is benne van a gól, amikor egyébként nem játszik jól. A Stuttgart ellen a teljes Leipzig gyenge volt az első félidőben, de a magyar játékos villant egyszer, ami elég volt a vezetés megszerzéséhez.

Szünet után a Stuttgart azonnal egyenlíthetett volna, de ziccert rontott, ami hiba volt, ugyanis a 49. percben egy rövid felszabadítás után André Silva Szoboszlai elé fejelte a labdát, aki a levétel és egy pattanás után újra a Stuttgart kapujába bombázott a tizenhatos vonaláról – 2-0.

Szoboszlai megduplázta idénybeli góljai számát

Szoboszlai pályafutása második dupláját érte el a Bundesligában, az elsőt még 2021 augusztusában ugyancsak a Stuttgart ellen jegyezte. Akkor 4-0-ra nyert a Leipzig, ezúttal jóval szorosabb lett a végeredmény, miután a 68. percben a Stuttgart tizenegyesből szépített Josko Gvardiol VAR-ral kiszúrt kezezése után – 2-1.

Győzelmével a Leipzig egy pontra felzárkózott az éllovas Bayern München mögé a második helyre, a bajorok szombaton a Frankfurt ellen lépnek pályára. Orbán és Szoboszlai végigjátszotta a Stuttgart elleni meccset, az utóbbi megduplázta góljai számát az idényben, a 25. tétmérkőzése után immáron négy találatot számlál, ami mellett 13 gólpassza is van.

Bundesliga, 18. forduló:
RB Leipzig–VfB Stuttgart 2-1
   szombat:
SC Freiburg–Augsburg 15.30
Hertha BSC–Union Berlin 15.30
Hoffenheim–Borussia Mönchengladbach 15.30
FSV Mainz 05–VfL Bochum 15.30
Werder Bremen–VfL Wolfsburg 15.30
Bayern München–Eintracht Frankfurt 18.30
   vasárnap:
Schalke 04–1. FC Köln 15.30
Bayer Leverkusen–Borussia Dortmund 17.30

Borítókép: Szoboszlai Dominik volt a nyerőember a Stuttgart ellen (Fotó: Europress/AFP/Hendrik Schmidt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.