Súlyos pontokat ismertetett Dömötör Csaba egy új EP-határozatból + videó

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint a döntéssel az inflációt is támogatja az Európai Parlament.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2023. 02. 04. 13:45
null
Budapest 2022.12.15. Dömötör Csaba parlamenti államtitkár Magyar Nemzet Éberling András Fotó: Andras Eberling
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalos Facebook-oldalán ismertette Dömötör Csaba az Európai Parlament orosz–ukrán háborúval kapcsolatban elfogadott, heti határozatának két legsúlyosabb pontját.

„Még több európai fegyvert a hadszíntérre! Teljes körű energiaembargót!” – ez az Európai Parlament e heti határozatának két legsúlyosabb pontja

– emelte ki a videóban a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, majd hozzátette, hogy a döntéssel nemcsak a további szankciókat, hanem az inflációt is támogatja az Európai Parlament. Végezetül megjegyezte, hogy a magyar baloldali pártok is megszavazták az említett EP-határozatot.

Ahogy a Magyar Nemzet korábban megírta, Dömötör Csaba leszögezte, hogy a kormány mindent meg fog tenni a béke érdekében. 

– Olyan eseményekkel találtuk magunkat szemben, amikre korábban nem gondoltunk. Ilyen esetben nem mindegy, hogy olyan kormánya van-e Magyarországnak, ami a magyarok érdekeit képviseli – fogalmazott Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Scruton 2022 politikai szemmel című rendezvényen.

Az államtitkár hozzátette, hogy tavaly több mint négyszázalékos volt a gazdasági növekedés, ami jobb az EU átlagánál, a befektetések rekordot döntöttek, eközben pedig a baloldal energetikai szankciókat követel.

– Ha az EU a teljes energetikai szankciók útjára lép, azzal nem fognak csökkenni az árak

 – jegyezte meg a Fidesz politikusa, majd kiemelte: a kormány a magyarok érdekeit nézi.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: Éberling András)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.