A Fradi volt csatára a gólkirályi címért küzd Spanyolországban

A legutóbbi fordulóban újra gólt szerzett Myrto Uzuni a Granada színeiben, így a Fradi volt csatára már 15 találatot számlál a spanyol labdarúgó másodosztályban. Uzuni szenzációs formája akár még a Ferencváros számára is pénzt hozhat a konyhára.

Magyar Nemzet
2023. 02. 07. 16:36
Forrás: Getty
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Látványos gólt lőtt Myrto Uzuni a Granada legutóbbi meccsén. A Villarreal B otthonában lépett pályára a csapat, s a 2-0-s győzelem az Fradi volt albán válogatott támadójának a remek találatával alakult ki. Íme:

Uzuni ezzel már 15 gólos a spanyol másodosztályban, és magabiztosan vezeti a góllövőlistát, hiszen a második helyezett csak tíz találatot számlál mögötte. Uzuni 23 bajnokin volt eredményes tizenötször, 2023-ban pedig három meccsen négy gólnál tart (két bajnokit kisebb sérülés miatt kihagyott).

Myrto Uzuni már 12 millió eurót is érhet

Az albán csatár góljaira nagy szüksége van a Granadának, amely tavaly esett ki az élvonalból, ám célja, hogy egyből visszajusson a legjobbak közé, a La Ligába. Jelenleg az ötödik helyen áll az együttes, amely az automatikus feljutást érő második helytől három pontra van, ám jelenleg sem áll rosszul, hiszen a helye biztosnak tűnik a feljutásért zajló majdani rájátszásban.

Uzuni sorsa azonban a jelenlegi formája alapján nem feltétlenül forr egybe a Granadáéval, Albániában ugyanis nemrég arról cikkeztek, hogy a török Galatasaray és a Premier League-ben szereplő Leeds United is érdeklődik iránta. A Granada állítólag 12 millió eurót szeretne kapni a 27 éves támadóért, tehát háromszoros áron adná tovább ahhoz képest, amennyiért megszerezte a Fradi együttesétől.

Hozhat-e még pénzt a Fradi konyhájára?

Tavaly januárban négymillió eurót utalt a Granada a Fradi számlájára, erről maga Uzuni beszélt egy albán lapnak. Sajtóhírek szerint különböző bónuszokat is tartalmazhatott a szerződés, így bizonyos feltételek teljesülése esetén újabb pénz járhat a magyar bajnoknak Uzuni után. Kérdés, hogy szerepelt-e eredményességi bónusz Uzuni góljai után a megállapodásban, vagy az esetleges továbbértékesítés bizonyos százalékára igényt tarthat-e a Fradi – ezek gyakori bónuszok az átigazolásoknál.

Uzuni szerződése egyébként 2026 nyaráig szól a Granadával, az aktuális piaci értéke pedig már hatmillió euróra nőtt tavaly decemberben. A Fradi játékosaként 3,5 millió volt a csúcsértéke, de a távozása után az első spanyolországi fél évében a La Ligában is egyből megállta a helyét, 15 meccsen játszott, és nem rajta múlt, hogy végül kiesett a csapat. Az viszont nagyban rajta múlhat, hogy egyből visszajut-e az élvonalba.

Az albán játékos a Fradi mezében 67 meccsen 36 gólt és 14 gólpasszt jegyzett.

Borítókép: Myrto Uzuni a Real Madrid sztárjaitól sem ijedt meg Spanyolországban (Fotó: Getty)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.