Újabb fejlemények a 3-as metró ügyében, a hétvégén megint változik valami

Szombattól az északi szakaszon, a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között a hétvégéken is jár a 3-as metró, míg a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között pótlóbuszok közlekednek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ csütörtökön. A felújítás várhatóan májusban fejeződik be.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 23. 13:08
null
Budapest, 2017. március 20. Az M3-as vonalon közlekedõ elsõ felújított metrószerelvény Budapesten 2017. március 20-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emlékeztettek, hogy hétfő délutántól hétköznaponként már újra a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között járnak a szerelvények, de a Nagyvárad téren és a Lehel téren nem állnak meg, mert még zajlik ezeknek az állomásoknak a felújítása.

A még szükséges munkákat a hétvégi időszakban végzik el, de ezek mellett nem tartható fenn a metró folyamatos közlekedése, ezért szombat és vasárnap csak Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között közlekednek a szerelvények, utóbbi csomóponttól Kőbánya-Kispestig pótlóbuszokkal kell utazni.

Mivel hétvégente a pótlóbusszal a Lehel tér és a Nagyvárad tér is elérhető, ilyenkor az M14-es és az M30-as állomáspótló járatok nem közlekednek, viszont a 34-es és a 106-os buszok – a hétköznapokkal megegyezően – a Göncz Árpád városközpont helyett a Lehel térig járnak.

Emlékeztettek arra is, hogy a 3-as metró felújítása 2017 őszén kezdődött el. Az öt és fél éve tartó rekonstrukció során teljesen megújult a metróvonal infrastruktúrája: a többi között új vágányokat és kitérőket építettek be, kicserélték a biztosítóberendezéseket, és szigetelték az alagutakat is. Minden állomás új külsőt és belsőt kapott, valamint nagy hangsúlyt fektetnek az akadálymentesítésre is: lifteket és ferde pályás felvonókat építettek be a mozgásukban korlátozottak segítésére, valamint taktilis jelekkel segítik a látásukban korlátozottak közlekedését.

A 3-as metró felújítása – várhatóan két hónap múlva – a Nagyvárad téri és a Lehel téri állomás megnyitásával fejeződik majd be, akkortól már minden nap a teljes vonalon közlekednek a szerelvények, és az utasok az összes állomást használhatják.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.