Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor sorsa eldőlt, egy város befogadta őket

A Magyarországtól tavaly év végén elköszönt két rövid pályás gyorskorcsolyázó olimpiai bajnokunk, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor sorsa eldőlt Kínában, ahol a pályafutásukat folytatják. A Liu fivéreket Tiencsin fogadta be, ezt a várost képviselik a március 31. és április 2. közötti kínai bajnokságon – tudta meg a Nemzeti Sport.

Magyar Nemzet
Forrás: Nso.hu2023. 03. 24. 18:04
Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor búcsút intettek
Budapest, 2022. március 6. A nézõk köszöntik a pekingi olimpiai aranyérmes Liu Shaoangot (b) és a váltóban négy éve ötkarikás bajnok Liu Shaolin Sándort a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Kisvárda Master Good mérkõzés elõtt a Groupama Arénában 2022. március 6-án. A címvédõ Ferencváros 2-1-re gyõzött. MTI/Kovács Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olimpiai bajnok nyáron előbb arról határoztak, hogy követik edzőjüket, Csang Csing Linát Kínába, és ott készülnek tovább, aztán novemberben ennél is tovább léptek, hiszen bejelentették országváltási igényüket a Magyar Országos Korcsolyázószövetség (MOKSZ) felé. A MOKSZ ehhez hozzájárult. Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang hivatalosan is kínai állampolgár lett; ehhez le kellett mondaniuk a magyarról, hiszen Kína nem ismeri el a kettős állampolgárság intézményét. Továbbá keresniük kellett egy klubot, amelynek színeiben elindulhatnak a válogatóversenyeken. A Nemzeti Sport mai információi szerint ez Tiencsin városa lett, s a Liu fivérek a 14 milliós lakosságú város színeiben indulnak a március 31. és április 2. közötti, Pekingben rendezendő kínai bajnokságon. A tét a válogatottba kerülés, ami nem lesz egyszerű.

A Nemzeti Sport cikke ITT olvasható.

Borítókép: A Liu fivérek tavaly elköszöntek (Fotó:MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.