Így lehet rákerülni a Facebook feketelistájára

A Pesti Srácok csatornájának letiltása ismételten bebizonyította: aki a liberális kánonnal megegyező vélemények ellen emel szót, azonnal a Facebook, a Twitter vagy a YouTube feketelistájára kerül. Jól látható, hogy az LMBTQ-ideológiával szemben megfogalmazott ellenvéleményeknek nem lehet következmények nélkül hangot adni, a keresztény tartalmakkal szemben viszont hátrányos megkülönböztetést alkalmaz a Facebook.

2023. 03. 26. 15:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt években világszerte számos jobboldali tartalom, politikus, véleményvezér vagy internetes hírportál lett a Facebook, a Twitter vagy a YouTube cenzúrájának áldozata. A techóriások ugyanakkor idehaza sem tűrnek ellenvéleményt, így sorra korlátozzák, függesztik fel vagy tiltják le a konzervatív tartalmakat megosztó profilokat. Nemrégiben Deák Dániel hivatalos oldalát tiltotta le a Facebook, miután a XXI. Század Intézet vezető elemzője az óbudai gimnáziumban történt szexuális botránnyal kapcsolatban posztolt. 

Engem is utolért a cenzúra, az elmúlt hetekben többször is elmondtam a véleményemet a pedofil tanársegédről, ami miatt teljesen ellehetetlenítették az oldalamat

– írta a közösségi oldalán a Megafon tagja, akinek a történtek miatt új Facebook-oldalt kellett létrehoznia. 

Korábban a Megafon másik tagját, Rákay Philipet is több alkalommal cenzúrázta a Facebook, amiért a genderlobbi térnyerésére mutatott rá. Gyűlöletbeszédre hivatkozva egyik alkalommal a médiaszakember genderlobbiról szóló videóját cenzúrázták, másodszorra pedig a gendersemleges sárkánnyá műtött emberről írt véleménye verte ki a biztosítékot a hálózat rajongóinál. 

Jól látható tehát, hogy a az LMBTQ-ideológiával szemben megfogalmazott ellenvéleményeknek nem lehet következmények nélkül hangot adni a közösségi médiában. Emlékezetes, 2020 augusztusában Szentesi Zöldi László Facebook-fiókja például azért kapott harmincnapos tiltást, mert a publicista szolidaritást vállalt Novák Előddel, a Mi Hazánk Mozgalom alelnökével, aki a Pride-fesztivál idején a budapesti Városháza után Újbuda önkormányzatának épületéről is eltávolította a szivárványos zászlót. 

A Facebookhoz hasonlóan a Twitter sem tűri meg az olyan felhasználókat, akik szót emelnek az LMBTQ-lobbi ellen. Emlékezetes, a Vasárnap.hu konzervatív hírportál néhány éve azért kapott büntetést a Twittertől, mert arról tájékoztatta az olvasóit, hogy gendersemleges felszólalási rendszert vezetnének be az amerikai képviselőházban, amely szerint az apa és az anya helyett a szülőt, a fiú és a lány helyett a gyermeket, a férj és feleség szavak helyett pedig a házastárs szőt kellene használni.

Miközben a genderlobbit védi, a keresztény tartalmakkal szemben hátrányos megkülönböztetést alkalmaz a Facebook. A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) nemrégiben jelezte, hogy a Facebook nem engedi hirdetni a hazai történelmi felekezetek párbeszédét szolgáló szervezetet. 

Fischl Vilmos tájékoztatása szerint a rendszertől kapott virtuális indoklások szerint a MEÖT által hirdetni kívánt evangéliumi tartalmak nem felelnek meg a hirdetési felület szellemiségének.

Borítókép. Illusztráció. (Fotó: Pixabay.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.