A kézilabdázás Messije civilként viselkedik Budapesten + videó

Anna Vjahirjeva a pályafutása során először játszhat a Bajnokok Ligája Final Fourban. A Vipers virtuóz játékosa elvegyült a tömegben az újságírók előtt, úgy öltözködött, mint egy kikapcsolódásra érkezett turista. Az olimpiai bajnok jobbátlövő nyugalmat szeretne az élet minden területén.

Magyar Nemzet
2023. 06. 03. 9:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az oroszok olimpiai bajnok klasszisa nem csak a pályán tudja zavarba ejteni a nézőket, képes úgy öltözni és beszélni, mint ha nem is a csúcskézilabda-eseményre készülne. Hosszú melegítőnadrágja alól kikandikált a cipője, amiről sok mindent el lehet mondani, de speciel azt nem, hogy a kézilabda BL négyes döntőjére igyekezett volna. Főleg Henni Reistadhoz képest nem: különösen nagy volt a kontraszt a világ egyik legjobb játékosának tartott norvég átlövő szinte meccsöltözéke és az orosz játékos viselete és tettetett lelkesedése között. 

TOMORI Zsuzsanna; EDWIGE, Beatrice; TCHAPTCHET, Lysa Defo; VJahireva, Anna
A pályán megszokta, hogy keményen fogják                                                 Fotó: MTI/Illyés Tibor

Reistad úgy festett a rövid nadrágjában, mint aki éppen a lövéseket gyakorolta egy edzésen és betoppant egy sajtótájékoztatóra, Vjahirjeva pedig olyan volt, mint egy turista, aki akkurátusan igyekezett elbújni az újságírók elől. – Nyugalmat akarok. Erre van szükségem. Azt akarom, hogy járja át a testem a Bajnokok Ligája Final Four. Akkor fogom tudni élvezni a játékot, akkor leszek felszabadult, ha előtte teljesen ellazítom magam. Így vagyok ezzel az élet minden területén – mondta a 26 éves orosz, aki tavaly a Rosztov Don csapatától érkezett a Bajnokok Ligája címvédő norvég Vipershez. 

A virtuóz megoldásai miatt a kézilabdázás Messije becenevet kiérdemlő, tavaly az év játékosának választott orosz átlövő a nehezen kezelhető sportolók közé tartozik. A tokiói olimpia után beiktatott egy pihenő időszakot a pályafutásába, a kiégésre hivatkozva. Idén sem a sztereotípiák szerint viselkedett, az ő szájából legalábbis furcsán hat, hogy csak akkor lehet tőle valamire számítani, ha az edzője a pályára küldi. A Vipers nyáron távozó edzője, Ole Gustav Gjekstad megadja neki az esélyt, ahogy eddig is, a 2022–23-as szezonban eddig 73 gólt szerzett. A gólpasszairól és a karrierje legszebb jelenetéről szól ez a videó:

Borítókép: Anna Vjahirjeva (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.