Ezért rúgták ki Paolo Maldinit a Milantól

Még csak pár nap telt el, de az olaszok megdönthetetlen bizonyítékokkal jelentkeztek Paolo Maldini menesztésével kapcsolatban. Állítólag a hétfőn menesztett technikai igazgató a korábbi csapattársát, Andrea Pirlót szerette volna megtenni a csapat edzőjének a klubbal tavaly bajnoki címet nyert Stefano Pioli helyett. Az is kiderült, kik voltak Maldini legnagyobb melléfogásai az átigazolási piacon.

Magyar Nemzet
2023. 06. 08. 8:22
Pirlo, Andrea
Reggio Emilia, 2021. május 20. Andrea Pirlo, a Juventus edzõje a labdarúgó Olasz Kupa döntõjében játszott Juventus-Atalanta mérkõzésen a Reggio Emilia-i Mapei stadionban 2021. május 19-én. A Juventus a döntõben 2-1-re gyõzött az Atalanta ellen. MTI/EPA-ANSA/Paolo Magni Fotó: Paolo Magni
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Paolo Maldini az elbocsátása előtt forradalmat tervezett a Milannál, azt akarta, hogy a klub Stefano Pioli edzőt Andrea Pirlóra cserélje – írja a Corriere dello Sport.

Az 54 éves technikai igazgatót Gerry Cardinale tulajdonos hétfőn menesztette egy rövid, de annál feszültebb találkozót követően, Maldini közeli munkatársát, Frederic Massarát is elbocsátotta a Milan, és ezzel egy fontos korszak zárult le a Rossonerinél.

Maldini és Massara döntő szerepet játszott abban, hogy a Milan visszatért az olasz futball élére, olyan fontos szereplőket hozva be, mint Mike Maignan, Rafael Leao és Theo Hernandez. A páros távozása káoszba sodorta a klubot, és feszültséget okozott a játékosok között.

Maldininek felrótta a tulajdonosi kör, hogy a tavaly nyári átigazolások közül a Bruges-től szerződtetett belga középpályás, Charles De Ketelaere és a Liverpooltól érkezett szintén belga csatár, Divock Origi sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Amint arról a Corriere dello Sport is beszámolt, a milánói táboron belüli források azt sugallják, hogy Maldini azt akarta, hogy a klub Pioli helyett korábbi csapattársára, Pirlóra lépjen, aki nemrég hagyta el a török Fatih Karagumrukot.

Maldini elbocsátásával Pirlo milánói szerepvállalásából nem lesz semmi, Piolit ma már a Rossoneri RedBird projektjének központi részének tekintik.

Borítókép: Pirlót erőltette Maldini (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.