Egymillió ukrán tért haza annak ellenére, hogy még mindig dúl a háború

2022. május 19. 17:14

Azért tértek haza, mert „csalódtak a növekvő kényelmetlenségben” ami az Európai Unióban fogadta őket.

2022. május 19. 17:14
null

Több mint egymillió ukrán menekült tért haza, miután „csalódtak a növekvő kényelmetlenségben, az Európai Unió különböző rendszereivel való növekvő küzdelemben” – mondta Ukrajna brit nagykövete. Vadym Prystaiko egy Westminsterben tartott rendezvényen elmondta, hogy

Hozzátette, hogy Kijev és Harkiv polgármesterei azt mondták az embereknek, hogy ne térjenek vissza a városokba, mert még mindig nem biztonságos.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kapcsolódó cikkek

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Catherine80
2022. május 19. 23:27
Angliában egy ún. befogadó család ki is dobott az utcára egy ukrán nőt, miután rájöttek, hogy az érte kapott állami támogatás nem fedezte a megnövekedett rezsiköltségüket. A német rendőrségnek pedig meggyűlt a baja az ingyenszállást (mellé néha még pénzt is) kínáló férfiakkal, akik fiatal ukrán nőknek szerettek volna így segíteni.
luisbathhelena
2022. május 19. 21:55
Egy belga nő panaszkodott h befogadtak egy ukrán férfit aki egy hónapja egy kukkot nem tanult meg franciául/flamandul (nem derült ki). Étkezésekre lejön az emeletről, megeszi, fölmegy. Ennyi a kommunikáció, amúgy nem csinál semmit. A nő már inkább hagy a családi kajából, mert amíg udvariasan hagyták először szedni, az ukrán belapátolta az egész család kajáját. A múlt héten kérte hogy a menekültet helyezzék máshova, többet nem kívánnak ukránokat befogadni. Mikor az ukrán és németalföldi kultúra találkozik :))))
Sulammit
2022. május 19. 20:37
Ezt nem hiszem. 1 millió hazatérőt csak észre lehetett venni a határokon. Ellenben a határokon azt látják, hogy jönnek és nem mennek az ukránok. Az a férfi, aki kritizálta, hogy csak szendvicset és csokit kapott valamint munkásszállásra akarták elszállásolni, az mehet a jó fenébe. Ment is, csak nem Ukrajna felé, hanem nyugatra. Egyáltalán mit keres egy katonaköteles pasi Magyarországon?
kafabatka
2022. május 19. 20:18
Az ukrán menekültek az UNIO-ból hmm....haza-MENEKÜLTEK. Szegények jól meg járták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik