Elemzők szerint csak a török elnök mentheti meg a világot az atomkatasztrófától

2022. augusztus 10. 17:28

Úgy gondolják, hogy a török vezetésben Kijev és Moszkva is megbízik, így közvetítői szereppel megakadályozhatná a pusztító katasztrófát.

2022. augusztus 10. 17:28
null

Senki nem akarja, hogy a csernobili atomkatasztrófa megismétlődjön, így nagyon fontos, hogy tárgyalóasztalhoz üljön Moszkva és Kijev a zaporizzsjai atomerőmű miatt. Az erőmű jelenleg orosz megszállás alatt, ukrán szakemberek irányításával működik, azonban folyamatosak a harci események a közelében – írja az Index.

Az elemzők szerint a totális katasztrófát egyedül a török elnök, Recep Tayyip Erdogan segítségével kerülheti el a világ

– írja a Moszkovszkij Komszomolec.

Ezt arra alapozzák, hogy egyedül a török vezetés tudta elérni, hogy külügyminiszteri szinten folytasson tárgyalást egymással Ukrajna és a Kreml. Megemlítik azonban azt is, hogy a gabonaszállítások újraindításában jelentős szerepet játszott Erdogan. A török vezetésben Kijev és Moszkva is – bizonyos fenntartások mellett – megbízik, így közvetítői szereppel megakadályozhatná a pusztító katasztrófát.

Nyitókép: Murat Kula / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. augusztus 11. 08:50
Megbízik az orosz a törökben. Most volt a cikk, hogy Törökország fegyvereket adott el Ukrajnának. Meg kezdettől fogva drónoznak török drónnal. Ez volna bízik?
Armageddon
2022. augusztus 11. 06:41
De miért áll sámlin Ördögány?
Palatin
2022. augusztus 11. 00:57
Szerintem a háború kimenetele Putyin intelligenciájától függ. Putyin kemény, - hiszen Oroszország léte forog kockán, ezért indította a háborút is -, de nem akarja a világot lángba borítani. Az amcsikban ebböl a szempontból egyáltalán nem lehet megbízni. A valamikori leszerelési tárgyalásokat is az oroszok/szovjetek indították el. Az USA-nak eszébe nem jutott volna, hogy bármilyen okból is korlátozza magát. Hogy egyáltalán sor kerülhetett leszerelési tárgyalásokra valaha is, az a szovjeteknek köszönhetö. Hruschov azt mondta Kennedynek: "Az USA és a Szovjetunió annyi atomfegyverrel rendelkezik, hogy egymást teljesen ki tudnák irtani. De mit érünk azzal, ha ezt megtesszük, és csak néhány elfelejtett brazíliai bennszülött törzs éli túl az atomháborút. És majd kezdödik minden elölröl." Mint egy gyermeket, úgy kellett az amcsikat meggyözni az korlátlan fegyverkezés értelemetlenségéröl. De úgy látszik, hogy nem elég egyes amerikai elnököt erröl meggyözni, hanem mindegyiket külön külön kellene. Biden most ott tart, mint Truman és Eisenhover elnökök, az oroszoknak a Föld felszínéröl való eltörléséröl álmodozik. Jól mondta Orbán: "Egy politikus intelligenciája nem attól függ, hogy mekkora országot vezet." Ez Bidenre százszorosan igaz.
Takagi
2022. augusztus 10. 21:02
Senkibe nem lehet megbízni. A politikát nem így játszák, a történelem már sokszor rácáfolt ilyen gondokatokra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik