Reagált az USA a hírre, miszerint Putyinék atomfegyvert telepítenének Fehéroroszországba

2023. március 26. 09:10

Nagy figyelemmel követik az ügyet.

2023. március 26. 09:10
null

Az amerikai védelmi minisztérium szerint nincs arra utaló jel, hogy Oroszország nukleáris fegyver bevetésére készülne. A Pentagon ezt helyi idő szerint szombaton közölte, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy Moszkva taktikai atomfegyvereket telepít Fehéroroszország területére.

„Láttuk a jelentéseket az orosz lépésről, és továbbra is nagy figyelemmel követjük az ügyet” – fogalmaztak a védelmi tárca közleményében. Hozzátették: nem indokolja semmi, hogy Washington változtasson a saját stratégiai nukleáris álláspontján. Hangsúlyozták azt is, hogy az Egyesült Államok továbbra is elkötelezett a NATO által biztosított kollektív védelem mellett.  

Putyin az állami televízióban azt mondta, nem sérti az atomsorompó-egyezményt, ha Oroszország taktikai atomfegyvereket állomásoztat a szomszédos ország területén. Hozzátette:

az Egyesült Államok is nukleáris fegyvereket telepített európai szövetségesei területére.    

Putyin szerint Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök már régen felvetette a taktikai atomfegyverek telepítésének kérdését a Lengyelországgal határos Fehéroroszországban. Az orosz és a fehérorosz kormány egyetértett a döntésben – hangsúlyozta az orosz elnök.

(MTI)

***

Nyitókép: AFP/Anadolu agency

Kapcsolódó cikkek

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wolfram004
2023. március 27. 19:33
Az usa nem fog tudni leállni a világégés előtt, mert az ellentétes lenne gazdasági érdekeivel. Hiába tudja, hogy ő is belwpusztul, a tőke érdekével senki nem mehet szembe, még az usa sem Ki ne ismerné a skorpió és a béka meséjét: "Nem tehetek róla. Ilyen a természetem".
akicapt
2023. március 26. 20:44
mondhatnám - elkezdődött... de inkább írom- folytatódik... persze, tessék csak - atomot. nukleárisat, olyan robbanósat, magától célba érőset mindenhova... van még hely, nyitom a kapunkat is... tessék csak cukkolni az oroszokat is, eddig még senki se fázott rá ugye??
mgyfree
2023. március 26. 18:40
nem tudom, hogy a mandineres szerkesztők vagy a faszom tudja kik mi a faszomért nem lépnek fel a kommentelést szétbaszó bármelyik oldalú bizikkal szemben!
cutcopy
2023. március 26. 15:28
"továbbra is nagy figyelemmel követjük az ügyet” Ti nem követitek az ügyet hanem folyamatosan provokáljátok..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik