RETRO RÁDIÓ

Veszélyben a beruházás: kitart a férfi, aki nem hajlandó megválni otthonától





Még 16 millió forintért és két év ingyen sorházi lakhatásért cserébe sem hajlandó elhagyni otthonát egy férfi, hiába is kérik tőle.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.08.13.
szellemváros

Mára teljesen kiüresedett Skóciában az észak-lanarkshire-i Wishaw-ban található 128 lakásos Place lakópark, amelyet emiatt szeretne a hatóság földdé egyenlővé tenni, ám a terv veszélyben van, mert egy férfi nem hajlandó elköltözni.

Az utolsó mohikán

A mára teljesen kiüresedett, bontás előtt álló lakóparkban Nick Wisniewskit nem tudja távozásra bírni a helyi tanács annak ellenére sem, hogy utolsó szomszédja is elhagyta a terepet még decemberben – adta hírül a Sun.

Mára szellemvárossá változott az egykor népszerű lakópark Fotó: YouTube

Nem eladó

Nagy-Britannia legmagányosabb utcájában teljesen egyedül élő nyugdíjas bankárt ugyan a helyi önkormányzat megpróbálta kivásárolni ingatlanából, ám az otthonáért felajánlott 16 310 350 forintot (35 000 font) és kétévnyi ingyen sorházi lakhatást nem fogadta el. Szerinte ugyanis ebből a pénzből nem tud másik ingatlant vásárolni, ahhoz pedig túl öregnek tartja magát, hogy jelzáloghitelt vegyen fel. Wisniewski úr egyébként 2017-ben egy olyan támogatói program keretében vette meg lakóingatlanát, amely kedvezményes áron segített a bérlőknek az általuk lakott ingatlanhoz jutni.

Nyolc háztömb van, mindegyikben 16 lakás. Nagyjából 200 ember lakott itt, és nehéz volt parkolóhelyet szerezni, de most már csak én maradtam” – mondta el a lapnak a férfi, aki beszélt arról is, hogy mára már megszokta a helyzetet, bár nem tagadja, hogy könnyű magányossá válni akkor, amikor nincs kivel beszélgetni.

Hogyan tovább?

A tavaly nyugdíjba vonult férfi aggódik a jövője és a biztonsága miatt, mert mint mondta, nem érzi biztonságosnak a lakóhelyét, hiszen számos ablak betört, és az üres lakásokba be tudnak menni az emberek, bár még neki nem történt semmi baja.

Nem azért dolgoztam egész életemben, hogy elvegyék tőlem az otthonomat, amikor túl idős vagyok ahhoz, hogy jelzálogkölcsönt vegyek fel” – mondja Wisniewski, aki egyelőre nem tudja, hol fog élni.

A hírportál megkereste az észak-lanarkshire-i tanácsot is a lakópark ügyében.

„Teljesen megértjük, hogy ez kényes kérdés, és szorosan együttműködünk a lakóval. Nem lenne helyénvaló a konkrét pénzügyi részletekről tárgyalni, de irányelveinknek megfelelően azon dolgozunk, hogy a lakó tisztességes ajánlatot kapjon, és támogassuk őt abban, hogy megfelelő szállást találjon” – állítja a tanács szóvivője.





Ezeket olvastad már?
Nyárból a télbe: ijesztő, ami a hét további részében ránk vár

Nyárból a télbe: ijesztő, ami a hét további részében ránk vár

Kis híján egy fiatal életébe került a papírsárkány-reptetés Maroskeresztúron

Kis híján egy fiatal életébe került a papírsárkány-reptetés Maroskeresztúron

Kaszásdűlő: Bús Balázs felszámolná a "csőerdőt!"

Kaszásdűlő: Bús Balázs felszámolná a "csőerdőt!"

Borzalom: súlyosan bántalmazott csecsemőt vittek a szombathelyi kórházba, az édesanyja tehette

Borzalom: súlyosan bántalmazott csecsemőt vittek a szombathelyi kórházba, az édesanyja tehette

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás