RETRO RÁDIÓ

Dopeman: A józsefvárosi kísérletezést a lakossággal akarják megfizettetni





A józsefvárosi raplegenda lesújtó véleménnyel van a baloldali városvezetésről, szerinte a városházán habzsi-dőzsi folyik, a hajléktalanellátót pedig bezáratná.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.09.25.
VIII. kerület rossz irány

A VIII. kerületben felnőtt és józsefvárosi mivoltára roppant büszke rapper rendszeresen megszólal közéleti kérdésekben. Dopeman a privát közösségi oldalán osztotta meg gondolatait a VIII. kerületi önkormányzat legutóbbi döntéséről, amellyel fizetőssé tették az éves parkolást a helyi lakosoknak – szúrta ki a Hírnyolc.

„Úgy látszik, a 8. kerületi neokommunista kísérletezést a lakossággal kívánják finanszíroztatni. A helytelen döntések díjazása és a törekvés büntetése senki helyzetén nem segít, kivéve az önkormányzati habzsi-dőzsin. Micsoda alternatíva…” – írta a rapper.

Dopeman a posztjában hozzátette: ha ő lenne a polgármester, egy autóig ingyenes lenne a parkolás (ahogyan eddig is volt), és bezárna a Dankó utcai hajléktalanellátó. A törekvőket integrálná, a melegedőt pedig a város szélére költöztetné a rapper, akinek a jelek szerint – akárcsak Józsefváros lakóinak – elege van abból, hogy intézményesítve „telepítik le” a fedél nélkülieket a kerületben.

A parkolási díj pedig szerinte nonszensz. „Építjük, fizetjük, fenntartjuk, és megbűnhődjük a múltat és jövendőt…” – zárta sorait keresetlen szavak kíséretében a rapper.

Az egykor baloldali Dopeman szerint nem jó irányba halad Józsefváros Fotó: Facebook

A rapper szerint a mostani vezetésnek nem sok köze van a józsefvárosi életérzéshez

Dopeman korábban sem rejtette véka alá elégedetlenségét és csalódottságát a Pikó András vezette VIII. kerületi önkormányzat kapcsán.

„Az meg a napnál is világosabb, hogy a mostani vezetésnek nem sok köze van a józsefvárosi életérzéshez vagy a nyolcadik kerülethez. Legalábbis az a VIII. kerület, ahol én felnőttem, az valóban egy kulturális olvasztótégely volt. A kocsisor mellett ott voltak a dzsesszzenészek, a 100 Tagú Cigányzenekar tagjai, a művészek. Én tapasztaltam ezt az életérzést. Az nem ez a brigád volt, akik most vannak” – nyilatkozta még februárban a Hírnyolcnak.

Karácsony Gergely nem azt csinálja, amit kellene, mégis felfelé bukik

A főpolgármesterről ugyanitt elmondta: mint emberrel nincs semmi baja vele, ellenben politikusként annál inkább.

„Mert amit politikusként csinálnia kellene, azt nem csinálja. Az egy dolog, hogy bukdácsol pozícióról pozícióra nagyon ügyesen, mert eddig csak felfelé bukott. Ha káromkodik egy meghallgatáson, akkor azt mondják, a jó kisfiút megsértették, veri az élet, és ezért mondott csúnyát. Pedig nincs ám rosszabb fizetése, mint az olyannyira gyűlölt fideszes képviselőknek. Sőt!” – foglalta össze a véleményét Karácsony Gergelyről. A 2017-es józsefvárosi időközi választáson MSZP-s színekben indult előadó hozzátette: amit a leginkább működőképesnek lát, az a Fidesz.

„Ugyanis az Orbán-kormány az intézkedéseivel kifogta a szelet az ellenzék vitorlájából, valódi baloldali politikát képvisel” – mondta egy februári interjúban Dopeman.





Ezeket olvastad már?
Menczer Tamás: A dollárbaloldal újabb támadást indított Magyarország ellen, elvennék a magyarok pénzét!

Menczer Tamás: A dollárbaloldal újabb támadást indított Magyarország ellen, elvennék a magyarok pénzét!

Lezárult egy korszak, 10 év után búcsút int a Lidl

Lezárult egy korszak, 10 év után búcsút int a Lidl

A Szomszédok Vágási Ferije és Király Nóra óvodát, iskolát, társasházakat borítanak virágba Gazdagréten

A Szomszédok Vágási Ferije és Király Nóra óvodát, iskolát, társasházakat borítanak virágba Gazdagréten

Vesztegetés: megkezdődött a nyomozás a hídpénzbotrányban

Vesztegetés: megkezdődött a nyomozás a hídpénzbotrányban

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás