Falumegújítás

2022.05.19. 07:44

A belügyminisztertől veheti át az elismerést Vizslás önkormányzata

A település képviseletében több lakó utazik Környére, hogy részt vegyenek a magyarországi falumegújítási díjátadó ünnepségen, május 20-án.

V. E.

Sándor József, Vizslás polgármestere

Forrás: NMH Archívum

Fotó: Ladóczki Balázs / NMH

Sándor József, Vizslás polgármestere a Nool.hu-nak elmondta: tavaly decemberben kapták a jó hírt, amely szerint községük részesült a rangos elismerésben. 
– A falumegújítási szakértő bizottság a Vizslást és Újlakot érintő fejlesztések nyomán ítélte meg számunkra a díjat, amelyet pénteken vehetünk át dr. Pintér Sándor belügyminisztertől – hangsúlyozta Sándor József. Hozzátette: tavaly szűkebb hazánkból csak Vizslás részesült a Falumegújítási Díj 2021 nevű elismerésben. 

Az ünnepségen a díjazott települések bemutatkozó műsorral kedveskednek a házigazdáknak, így a vizslásiak népviseletüket magukra öltve vesznek részt a rendezvényen. Diavetítéssel és két, a községet körbejáró videóval is készültek az eseményre. Ezen túlmenően a községi sátornál az érdeklődők hagyományőrző babákat csodálhatnak meg, frissen sült vizslási specialitást, laskát fogyaszthatnak, valamint a helyi termelők portékáin keresztül kóstolhatnak bele a palóc ízvilágba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában