Strandkézilabda

2022.05.20. 19:20

Több meghatározó játékos és a vezetőedző is távozik a Strandépítők női gárdájából

Három sikeres szezon után, az idei EBT Masters döntő után távozik Kiss Dániel, a Strandépítők Girls BHT vezetőedzője, és több meghatározó játékos is. Kiss Dániel 2019 nyarától vezette a lánycsapatot, irányítása alatt két bronzzal és egy ezüstéremmel is gazdagodtak a Nemzeti Strandkézilabda Bajnokság Országos döntőjében.

Nool

Forrás: Facebook/Strandépítők Girls Beach Handball Team

A női strandkézilabda csapatnál történő változás hírét csütörtökön jelentette be közösségi oldalán a salgótarjáni Strandépítők Girls Beach Handball Team. Mint írják, 2019-2021 között a női szakosztály az eddigi legeredményesebb időszakát tudhatta maga mögött. 

A fejlődés évről évre folyamatos volt, és elmúlt nyár minden várakozást felülmúlt 

– áll a bejegyzésben. Az időszak alatt a női csapat története során először nyerte meg a hazai rendezésű XI. Salgó Cup EBT tornát és először szerzett érmet a Magyar Kupa döntőjében. Szintén az érdemek sorát bővíti az is, hogy a 2021-es év év bajnoki ezüstérmeseként először sikerült kijutni a lányoknak a novemberben megrendezett Bajnokok Tornájára, ahol ráadásul az előkelő ötödik helyen végeztek. 

– Az European Beach Handball Tour versenyein gyűjtött pontok alapján, második legjobb magyar csapatként szintén történelmük során először kvalifikálták magukat az idei nyáron megrendezésre kerülő Európai Kupadöntőjére (EBT Masters Final), melynek helyszíne Palermó lesz. A tizenegy fős csapatunkból hat játékos került a női válogatott bő keretébe, és közülük végül öten vehettek részt a tavalyi strandkézilabda Európa-bajnokságon – írták.

Kiss Dániel, a csapat edzője az alábbiakat fogalmazta meg a váltás kapcsán:
– Csodálatos évek vannak mögöttünk. Az elmúlt szezonban ritkán volt olyan torna ahol ne szereztünk volna érmet, vagy ne kapott volna csapatunk valamely tagja különdíjat. Igazán büszke vagyok az itt töltött évekre. A klub teljes vezetése mindig mindenben támogatott, és segítette strandkézilabda csapatunkat. Nehéz döntés volt, de távozásom legfőbb oka, hogy a nyártól Veszprémben fogok dolgozni, és sajnos nem tudtam össze egyeztetni az edzéseket a távolság miatt. Mivel elszakadni nem tudok és nem is akarok a strandkézilabdától, ezért Veszprémhez közelebb, a fővárosban keresünk új kihívásokat. Azonban még nincs itt az ideje a búcsúzásnak mert vár ránk Európa egyik legrangosabb klub tornája, az EBT Masters döntő, ahol mindent megteszünk, hogy méltó módon zárjuk le a mögöttünk álló felejthetetlen éveket, és mindenki nevében mondhatom, hogy szeretnénk tovább írni a Strandépítők történelmét – zárta gondolatait a vezetőedző.

A távozók sora ezzel nem ér véget, hiszen az edző mellett elhagyja a döntő után a Strandépítők Girls BHT csapatát Vajda Luca, Kemenczik Martina, Horváth Alexa, Csiki Andrea, Bús Kata, Szűcs Rita, Garamvölgyi Eszter, Győri Ági és Hadfi Gréta is, valamint az újonnan érkező játékosok közül is távozik a gárdából Jaksics Rebeka és Gaál Dorina. 

A Facebookon közzétett közleményből az is kiderül, hogy mindez nem jelenti azt, hogy ezzel megszűnne a strandkézilabda csapat, sőt, azt ígérik, hogy megújúlt erővel, új edzővel és új tagokkal vágnak majd neki a lányok a következő szezonnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában