Labdarúgás

2022.05.23. 18:50

Fél tucat gólt szerzett az SBTC, bebiztosította a Balassagyarmat az ezüstöt (galéria)

Mindkét megyei csapat nyert hétvégén az NB III. osztály utolsó előtti fordulójában.

Balogh Tibor, Langa Attila

Forrás: NMH | Fotó: Hegedűs Márk

NB III. osztály, Keleti csoport, 37. forduló: 

Salgótarjáni BTC –Jászberényi FC6–1 (3–0)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 320 néző. Vezette: Nagy R. (Márkus P., Balla L.) 

SBTC: Szalay – Nagy (Szabó, 63.), G. Bíró, Orosházi (Sulyok, 72.), Érsek – Boros, Köböl, Kócsa, Horváth (Gyetvai, 72.), Sárközi (Bata, 63.) – Tarlósi (Csifó, 72.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd. 

Jászberény: Papp – Muhari, Erdős, Balla, Palcsó (Micskó, 67.) – Tóth – Uram, Szanyi, László, Varga (Izsold, 75.) – Szanku. Vezetőedző: Németh Gyula. 

Gl.: Tarlósi (28., 36., 60., 65.), Kócsa (27., büntetőből), Csifó (92.), ill. Szanku (89.). Sárga lap : Kócsa, Nagy. Kiállítva: Tóth (26.). Jók : Kócsa, Köböl, Tarlósi, Boros, Horváth, ill. senki. 

Egy kiválóan előkészített pályán nézhettek farkasszemet egymással vasárnap délután a csapatok. 

A mérkőzést a hazaiak hatalmas lendülettel kezdték, amelynek köszönhetően sorra dolgozták ki a lehetőségeiket, de sorra el is puskázták azokat. Láthatóan sokkal támadóbb felfogásban játszanak a már három győzelmet elkönyvelő Sebestyén Szilárd vezetésével. 

Az első játékrész felén átlépve, büntetőhöz jutottak a salgótarjániak, amelyet a sértett Kócsa magabiztosan értékesített. Ettől kezdve sokakban nem maradt kérdés, hogy ki nyeri meg a találkozót, hiszen a vendégek szabálytalankodó játékosát piros lap felmutatásával küldte tusolni idő előtt a sípmester. 

A szünetig még kétszer mattolták a vendégek védelmét a hazaiak, hiszen kicsivel a vezetés megszerzését követően, egy igen jól felépített támadás végén – a meccs egészén parádésan működő –, Boros elfutását követően, a beadására Tarlósi érkezett határozottan és talált a kapuba. 

Tarlósi Milán (jobbra) négy góllal vette ki részét a csapata magabiztos sikeréből | Fotó: Hegedűs Márk

Ezt követően a jászberényi kapus hibáját Tarlósi szemfülesen használta ki, így háromgólosra növelte a fekete-fehérek előnyét a szünetre. A fordulás után is lendületben maradtak a hazaiak, és a második gól forgatókönyvéhez hasonlóan, még kétszer érkezett Boros parádés beadására Tarlósi Milán. A hajrában egy kisebb védelmi megingást kihasználtak a vendégek, így megszerezték a szépítő találatot, amelyre még a lefújást megelőzően Csifó fejjel reagált, kialakítva a 6–1-es végeredményt. 

Összességében teljesen megérdemelt a salgótarjáni siker, és ha teljes létszámmal játszotta volna végig a mérkőzést a vendégegyüttes, valószínűsíthető, hogy akkor is könnyed sikert könyvelhettek volna a Stécések. Külön örömteli volt látni a nagy elszántságot, valamint azt a lendületességet a fiataloktól, amelyet eddig sokan hiányoltak. Kimondható, hogy Sebestyén Szilárddal új arcát mutatja meg ez a nagyon fiatal társaság, amely a szurkolókból igen nagy szimpátiát váltott ki. 

Sebestyén Szilárd: – Az elején kicsit tompák voltunk, de úgy gondolom, idővel egyre inkább magunkhoz ragadtuk a játék irányítását. Szép helyzeteket dolgoztunk ki, és igen szép gólokat rúgtunk. A játék minden elemében felülmúltuk az ellenfelünket. 

Németh Gyula: – Minden egyes játékelemben jobb volt a hazai csapat. Nálunk új csapatot kell majd építeni, mert egyszerre ennyi fiatalt nem lehet a mély vízbe dobnunk. Gratulálok a Salgótarjánnak! 


NB III. osztály, Közép csoport, 37. forduló: 
 

Monor SE – Balassagyarmati VSE1–2 (0–2)

Monor, 150 néző, vezette: Zimmermann M. (Dobos D., Pálinkás D.) 

Monor: Bozsó – Rácz, Barthel, Papp, Nagy Tibor – Szabó Zs., Kocsis (Méhes 87.), Markos, Hegedűs (Horváth 52.) – Haragos, Juhász. Vezetőedző: Kurucsai Milán. 

BSE: Iváncsics – Majzik, Koszó, Lami, Király O. (Tóth O. 66.) – Kovács D. (Kis G. 46.), Ferkel, Gergely, Nyilas – Lizák, Csiki (Kerekes 88.). Vezetőedző: Nagy Tibor. 

Gl.: Csiki (26.), Gergely (33.), ill. Nagy Tibor (87.). Sárga lap: Nagy Tibor (Monor). 

A házigazda csapat taktikus módon már az elején szerette volna kihúzni a bajnokság második helyére hajtó balassagyarmatiak méregfogát, tudatosan lassították a játékot, megakadályozva a vendégek gyors ritmusváltásait. Elegendő volt azonban két rövid megingás, és a rutinos nógrádi támadók, előbb Csiki, majd kisvártatva Gergely betaláltak Bozsó hálójába. 

A második félidőben a Monor nagy erőket mozgósított legalább a szépítő gól megszerzésére, több helyzetet kialakítottak, de csak a hajrában vezettek eredményre a próbálkozások. A BSE ezzel a sikerével az utolsó forduló előtt bebiztosította ezüstérmét a harmadosztály Közép csoportjában. 

Kurucsai Milán: – Több hittel és akarattal még jobban megnehezíthettük volna a Balassagyarmat dolgát, ettől függetlenül, a vereség ellenére nem lehetek elégedetlen a mutatott játékkal. 

Nagy Tibor: – Úgy gondolom, egész éves teljesítményünkkel méltán rászolgáltunk, hogy ilyen előkelő helyen végeztünk a pontvadászatban. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában