Tolvaj

2022.05.24. 09:31

Leitatta, majd meglopta az interneten becserkészett salgótarjáni áldozatát a cseles asszony

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 54 éves Pest megyei nő ellen, aki álnéven interneten ismerkedett meg egy idősebb férfivel, akit később italozás közben kifosztott.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A vád szerint a nő 2020. júliusában egy közösségi oldalon álnéven regisztrált profiljával ismerkedett meg egy 65 éves salgótarjáni férfivel. Az interneten időnként webkamera használatával is beszélgettek, így a nő fel tudta mérni a férfi életkörülményeit és tudomására jutott az áldozata italozó életmódja is. 2020. július 25-én a vádlott felkereste a férfit lakóhelyén, vitt neki két üveg italt, és miközben a sértett ittas állapotba került az ajándéktól, felmérte a terepet.

Másnap ismét megjelent a férfinél, és azzal az ürüggyel ment be hozzá, hogy mosdóba kell mennie. A nő ekkor szeszesital vásárlására kért készpénzt a sértettől, majd elkérte a bankkártyáját is, azonban a sértett ezt visszautasította, így elhagyta a lakást. Kis idő múlva egy üveg itallal visszatért, az italozás közben elterelte a férfi figyelmét, és amíg az nem tartózkodott vele egy helyiségben, eltulajdonított tőle két karórát, két aranyláncot rajtuk medállal, egy arany karperecet és öt arany gyűrűt. A nagyobb értékű órát később egy budapesti zálogházban 100 ezer forint kölcsönösszegért elzálogosította. A nő a lopással 786.200 forint kárt okozott az időközben elhalálozott sértettnek.

Az ügyészség vádiratában a többszörösen büntetett elkövetővel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta. A néhai sértett lánya az érdekei érvényesítése érdekében polgári jogi igényt terjesztett elő, ami azt jelenti, hogy jogutódként kérte az édesapjának okozott kár megfizettetését, így ha a bíróság bűnösnek mondja ki a vádlottat, úgy az örökös részére meg kell térítenie az ellopott ékszerek árát is.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában