Átadó

2022.05.27. 16:33

Új szerelőcsarnokkal bővült a fényező üzem Nagyorosziban

Határon átnyúló fejlesztési program keretében bővítették új szerelőcsarnokkal a Fespizz Kft. telephelyét. Az üzem hivatalos átadását pénteken délelőtt tartották.

Hegedűs Henrik

Forrás: NMH | Fotó: Hegedűs Márk

Több lépcsős beruházási csomagot tartalmaz egy magyar-szlovák együttműködési megállapodásban megvalósuló gazdaságfejlesztési program, amelynek szerves része a Nógrád megyei foglalkoztatási lehetőségek kiszélesítése. 

Az új üzemcsarnok ünnepélyes átadásán először az elsősorban autófényezésre szakosodott vállalat ügyvezető igazgatója, Juhász Miklós beszélt. Elmondta, az uniós pályázat jóvoltából, a nagyoroszi kiemelt ipari övezetben 1600 négyzetméteres területen építhették fel az új szerelőcsarnokot, aminek összköltsége 695 ezer euró volt, de ehhez jelentős mértékű önerőt is kellett biztosítaniuk.

 1600 négyzetméteres területen építhették fel az új szerelőcsarnokot | Fotó: Hegedűs Márk

Skuczi Nándor, Nógrád Megye Közgyűlésének elnöke kifejtette, a vidék felzárkóztatási folyamatában három fontos feladatot fogalmaztak meg: a komfortos élettér megteremtését, amelyhez hathatós segítséget nyújtanak a TOP, illetve a Magyar Falu Program támogatásai, a munkahelyteremtést, amelynek lényeges összetevője, hogy magyar alapítású vállalkozások magyar embereknek adjanak munkát, harmadsorban pedig a szülőföld szeretetét, hogy a Palócországban felnevelkedett nemzedékek ebben a környezetben találják meg számításukat.

Az új üzemcsarnok új munkahelyeket is teremt majd | Fotó: Hegedűs Márk

A továbbiakban Holop Szilveszter, a program országos titkárságának részéről a fényező üzem fejlesztésének előkészítési részeihez fűzött személyes gondolatokat, míg Bugyi István, az ipolysági műszaki szakképző iskola igazgatója hangsúlyozta, intézményükben a határon átnyúló projekt során komoly mértékű tanműhely-korszerűsítés történt, ami a hegesztők képzésében emeli a színvonalat.

Az esemény zárásaként Medvácz Lajos, az Ipoly-Táj Területfejlesztési Társulás elnöke, illetve Ipacs László projektmenedzser kiemelte, a projekthez tartozik még a Drégelypalánk és Ipolyhídvég közötti híd építése, illetve a balassagyarmati munkásszálló kialakítása – ezek kivitelezése jelenleg is zajlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában