Telefon

2022.06.28. 13:12

Figyelmeztetnek a nógrádi rendőrök, ismét akcióban az unokázós csalók

Változatos történetekkel és újabb trükkökkel próbálkoznak tovább az „unokázós” csalók Nógrád megyében.

Nool

Forrás: MW

Az elmúlt napokban újból Nógrád megyében élő időseket hívtak fel eddig ismeretlenek, de szerencsére, csak kísérlet maradt az unokázós csalás, pénz átadására ezekben az esetekben nem került sor.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a lakosság figyelmét az úgynevezett „unokázós csalás” módszerével elkövetett bűncselekmények veszélyeire, a felismerés lehetőségeire.

A csalók magukat gyakran hatósági személyeknek adják ki és megpróbálják elhitetni a sértettekkel, hogy valamely hozzátartozójuknak baleset okozása, azonnali kórházi ellátás, vagy éppen bűncselekmény elkövetése miatt sürgősen nagyobb összegre van szüksége. Valamennyi esetben ismeretlen személyt - esetenként taxit, vagy más, például külföldi rendszámú járművet - küldenek a pénzért.

A kiszemelt áldozatok szerencsére időben felismerték a csaló szándékát, így az összeg kifizetésére nem került sor, bontották a vonalat, és jelezték az esetet a rendőrségnek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a továbbiakban is kéri a lakosságot, hogy legyenek kellően bizalmatlanok az ilyen hívások esetén, és figyelmeztessék hozzátartozóikat is, megelőzve ezzel, hogy Ők se váljanak bűncselekmény áldozatává:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában