Segítség

2022.07.02. 14:50

Közel két tonna kupakot gyűjtöttek a beteg rimóci kislány támogatására

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Fókuszban a Térség Facebook-csoport több mint egy éve gyűjt kupakokat az izomsorvadásban (SMA2) szenvedő rimóci Szita Jázminnak. A gyűjtésben résztvevők célja, hogy felajánlásukkal az SMA-s kislány egyhetes intenzív terápiáját segítsék elő egy solymári klinikán. A napokban összegyűlt közel két tonna műanyagkupakot most a Prysmian MKM Hungary Kft. balassagyarmati vállalatának közreműködésével szállították Tinnyére, a kupakok átvevőhelyére.

L. J.

Forrás: Beküldött

– Az Egy-szívben-gyűjtés elnevezésű kezdeményezésünkhöz a városban élők mellett a környékbeli települések is csatlakoztak – mondta Makrainé Lajtos Andrea, a csoport egyik alapító tagja. Hozzátette: – Külön öröm számunkra, hogy Gaál Dénes, a balassagyarmati Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezet (Gamesz)  vezetője – egyben a kezdeményezés ötletgazdája – és munkatársai már egy éve ürítik a tárolót, illetve gondoskodnak a műanyagkupakok megfelelő tárolásáról annak elszállításig. Ezenkívül a kislány szülőhelyén, Rimócon is folyamatosan zajlik a gyűjtés, ahonnan Szeleczki Csaba, ipolyszögi vállakozó önkéntesen szállítja el az összegyűlt kupakokat a Gamesz központi raktárába A gyűjtés eredeti célja, hogy elősegítsük az SMA-s kislány egyhetes Borsóházi terápiáját. Azonban nemrégiben elromlott Jázmin elektromos kerekesszéke, ezért a most befolyt 163 ezer 200 forintot az eszköz megjavítására fordítják. Ezt az összeget a Szabó Lőrinc Általános Iskola diákönkormányzata fogja átadni Jázminnak a mai napon, mivel a gyerekek egész évben kivették részüket a gyűjtésből. 

Makrainé Lajtos Andrea továbbá kiemelte, hogy korábban a Balassagyarmati Városüzemeltetési Nonprofit Kft., illetve a Magyar Posta Zrt. is támogatta a kezdeményezésüket, míg a mostani szállításnál a Prysmian MKM Hungary Kft. balassagyarmati vállalata segédkezett. Így ezen társaságok a társadalmi szerepvállalásuk mellett a közösséget is építik. 

Balogh Márton, a Prysmian MKM Hungary Kft. balassagyarmati vállalatának operációs igazgatója elmondta, hogy a gyűjtésről a helyi kollégákon keresztül értesültek. 

– Multinacionális nagyvállalatként szeretnénk erősíteni a társadalmi szerepvállalásunkat. Egyrészt a saját dolgozóinkat támogatjuk különböző lehetőségekkel, másrészt igyekszünk a várost is segíteni, jó kapcsolatot ápolni az itt élőkkel. Ebbe pedig beletartozik az is, hogy a pandémia idején adományokkal támogattuk a közösségeket. Emellett az alapítványokat és a nemes célokat szolgáló kezdeményezéseket is igyekszünk segíteni, így Jázmint is. Éppen ezért vállaltuk, hogy a szállítmányozási partnerünkön keresztül az összegyűjtött műanyagkupakokat két részletben elszállítjuk Tinnyére – hangsúlyozta Balogh Márton, hozzátéve, hogy a jövőben is szívesen támogatják a kezdeményezést.

A kupakgyűjtés egyébként folytatódik, ugyanis a csoport továbbra is szeretné támogatni a rimóci kislány Borsóházi terápiáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában