Labdarúgás

2022.07.03. 10:24

A minimális célt teljesítették a palotási focisták

A megyei I. osztályban szereplő Palotási SE csapata az ötödik helyen fejezte be a 2021–2022-es bajnokságot. A szereplésről Bódis Barnát kérdeztük, aki 2021 júliusától irányítja a csapatot.

Balogh Tibor

A Palotás (kékben) otthon nyert a Berkenye ellen

Forrás: Beküldött

Fotó: Illes_Gy.

– Milyen célokat jelöltek meg a csapat számára? 
– A bajnoki szezon előtt a 3–5. hely egyikének elérését tűztük ki célul. 

– Ezt ugyan az ötödik hellyel, de sikerült teljesíteni. Miként értékeli az együttes szereplését? 
– Minden csapat ellen megvolt az esélyünk a győzelemre, ez mindenképpen pozitív. Pár pontra végeztünk a dobogós helytől, a jövőben ebből tanulni kell. A begyűjtött tapasztalatok alapján talán még több pontot szerezhet csapatunk. 

– Voltak-e problémák a bajnokság folyamán? 
– Problémák helyett inkább kihívásokkal találkoztam, abból azért akadt bőven. Igyekeztem minden helyzetet kezelni, megoldani. 

Palotás csapata (hátsó sor, balról: Jambrich Illés, Jambrich Sámuel, Fera Márk, Dankó Roland, Hepp Dominik, Mladoniczki Dániel, Kotasz Gergő, Kotasz Erik, Hegedűs Dávid, Hadrik Dávid, Tóth Máté, Bódis Barna edző, Szabó Mihály egyesületi elnök. Első sor: Jambrich Benjámin, Szlobodnyik Bence, Veres Tamás, Kurcsik Gergő, Farkas Alex, Sipos Bence, Török Máté, Kajzinger Erik, Jambrich Mózes. A képről hiányzik: Ocsovszki Adrián, Szabó Rajmund, Hegyi Bence. 
Forrás: Beküldött

– Kikkel volt elégedett? 
– Nem szeretnék külön kiemelni senkit, minden játékos becsületesen edzett, és a mérkőzéseken jó volt a hozzáállás. 

– Kik segítették a csapat munkáját? 
– Palotás Község Önkormányzata, az egyesület vezetősége és az egyesület önkéntes munkatársai és a támogatók. Végül, de nem utolsósorban, a fantasztikus szurkolóink. 

– Mikor kezdik a munkát az elkövetkező évadra, mik lesznek a fő feladatok? 
– A felkészülésünk július 5-én kezdődik. Az általános erőgyűjtés mellett a taktikai feladatok gyakorlása lesz a fontos. 

A számok tükrében 

Őszi végeredmény 
5. Palotás 13 6 4 3 32–16 22

Végeredmény 
5. Palotás 26 14 6 6 55–25 48

Mérkőzésről mérkőzésre 
1. forduló: Nőtincs–Palotás 1–1. 2.: Palotás–Diósjenő 3–2. 3.: Szécsény–Palotás 2–1. 4.: szabadnapos. 5.: Bánk-Dalnoki Akadémia–Palotás 2–0. 6.: Építők KC–Palotás 3–3. 7.: szabadnapos. 8.: Érsekvadkert–Palotás 1–2. 9.: Palotás–Berkenye 4–0. 10.: Szendehely–Palotás 3–7. 11.: Palotás–Unicum FC Mohora 0–0. 12.: Karancslapujtő–Palotás 0–3. 13.: Palotás–Héhalom 7–0. 14.: Mátraterenye–Palotás 1–0. 15.: Palotás–Pásztó 1–1. 16.: Palotás–Nőtincs 2–0. 17.: Diósjenő–Palotás 0–1. 18.: Palotás–Szécsény 2–0. 19.: szabadnapos. 20.: Palotás–Bánk-Dalnoki Akadémia 0–1. 21.: Palotás–Építők KC 2–1. 22.: szabadnapos. 23.: Palotás–Érsekvadkert 2–0. 24.: Berkenye–Palotás 2–2. 25.: Palotás–Szendehely 2–0. 26.: Unicum FC Mohora–Palotás 2–1. 27.: Palotás–Karancslapujtő 2–2. 28.: Héhalom–Palotás 0–5. 29.: Palotás–Mátraterenye 2–0. 30.: Pásztó–Palotás 1–0. 

Gólszerzők 
12 gólos: Jambrich Sámuel János. 
9: Tóth Máté, Török Máté. 
6: Ocsovszki Adrián, Szabó Iván Rajmund. 
3: Hegedűs Dávid, Veres Tamás. 
1: Duhonyi Kristóf József, Farkas Alex, Fera Márk Gergő, Hadrik Dávid, Jambrich Illés Péter, Varga Marcell (Érsekvadkert, öngól), Földvári Dávid (Berkenye, öngól). 

Nógrád Megyei Kupa 
1. forduló: Ipolyszög–Palotás 0–3. 2.: Unicum FC Mohora–Palotási SE 2–2 – Büntetőkkel: 6–5.

Az egyesület elnöke elégedett az elért eredménnyel 

A szereplésről és a tervekről megkérdeztük Szabó Mihályt, az egyesület elnökét is. 
– Az új bajnokságra való felkészülést új szakemberrel, Bódis Barna A licences labdarúgóedzővel kezdtük meg – kezdte Szabó Mihály. Az edzéseken való részvétel jó volt. Ennek ellenére a kezdés nem úgy sikerült, ahogy terveztük, tudjuk, hogy ahhoz idő kell, amíg a játékosok és az edző megismeri egymást. Összességében elmondhatom, hogy valamennyi csapatnak méltó ellenfelei voltunk, és a minimális célkitűzést teljesítettük. Pozitívum, hogy a keretben tizenkettő helyi vagy Palotáshoz kötődő labdarúgó található. Köszönöm mindenkinek, aki valamilyen formában segítette az egyesület munkáját. 
– Milyen munkálatok zajlottak a létesítményben és mik a tervek? 
– Az ősszel sikerült az új kispadokat beállítani, és folytatódott az utánpótlás-öltöző építése. A tetőtéri falazat, a vasbeton koszorú és a tetőszerkezet már elkészült, a falszerkezet megerősítésre került. Terveink között szerepel az öltöző befejezése után egy Dél-Nógrádi Utánpótlás Központ kialakítása. Szeretnénk egy műfüves labdarúgópályát építeni, a jelenlegi betonlelátót korszerű lelátóra cserélni. Palotás Község Önkormányzata középtávú sportfejlesztési koncepciójában szerepel a sportiskolaszerű körzeti labdarúgóképzés megvalósítása. A Bozsik-programba szeretnénk a jövőben újabb csoportokat bevonni és a déli térségben biztosítani számukra a tornákat és fesztiválokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában