Tárgyalás

2022.07.04. 21:19

Több milliós adócsalás miatt állnak bíróság elé a Balassagyarmati Törvényszéken

Több milliós vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt kezdődik tárgyalás kedden a Balassagyarmati Törvényszéken. Az ügyben 12 személy értintett.

Nool

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

A vádirat szerint az ügyben érintett családi vállalkozás nem adózott megfelelően, és olyan személyes kiadásokat számoltak el a cég költségei között, mint a cd-készítés és fogászati kezelés, ezzel 37 millió forint vagyoni hátrányt okozva a büdzsének. Emellett volt olyan alkalmazott, aki után nem fizették az egészségügyi hozzájárulást, valamint a személyi jövedelemadót sem. Ez az adóhiány azóta teljes egészében megtérült.

A másik ügyben az első rendű vádlott és testvére is érintett, akik nagy értékű gépjárműveket szereztek be külföldi székhelyű cégeknek, ám azokat ténylegesen a családtagok használták, jellemzően bérlet címén, az áfát pedig nem fizették utánuk.

Ezen túlmenően külföldön bejegyzett cégek nevére vásároltak építőanyagot és többször értékesítettek egy ingatlant, hogy mentesüljenek a személyi jövedelemadó megfizetése alól, valamint jogosulatlanul vettek igénybe táppénzt, közel 3 millió forint értékben.

A kedden 9 órakor kezdődő tárgyaláson az ügyben hat tanút hallgat meg a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában