Labdarúgás

2022.07.06. 16:50

Tizenegy nógrádi labdarúgó kapott behívót a válogatottba

Ausztriában vettek részt a Magyar Cigány Labdarúgó Válogatottba meghívott focisták egy európai országokban kisebbségben élőknek szervezett focitornán, soraikban tizenegy nógrádi sportemberrel.

L. A.

A megyénket képviselő tizenegy labdarúgó | Beküldött fotó

Már évekkel korábban meghívást kaptak nógrádi roma játékosok a Mezei Istvántól, aki a Magyar Cigány Labdarúgó Válogatott szövetségi kapitánya, valamint az egy egyik alapító tagja. Most tizenegy labdarúgó kapott meghívást az Ausztriai megmérettetésre, hogy képviselje hazánk kisebbségi válogatottját, köztük Sárközi Tamás, a válogatott játékos-edzője.

– Mezei Pista bácsi keresett fel, hogy ismét lesz egy nemzetközi megmérettetés, és számítana rám mint a válogatott játékos-edzője, továbbá a környékről válogassam össze azokat a roma játékosokat, akik emberileg és tudásban is megfelelnek, hogy a címeres mezben játszanak. Ezek fényében a csapat gerincét a nógrádi játékosok biztosították, akik teljesítményükkel nagyban hozzájárultak a jó szerepléshez. Nagyon profin megszervezett tornán vagyunk túl, amely mindenkinek szép emlék marad, hiszen gyönyörű helyeken jártunk, jó ellenfelek ellen játszottunk, továbbá nagyon jól éreztük magunkat minden helyszínen. – mondta Sárközi Tamás.

A csapat gerincét a nógrádi játékosok biztosították | Beküldött fotó

A tornán húsz kisebbségi labdarúgó-válogatott vett részt – csak amatőr játékosok játszhatnak a megmérettetésen –, amelyből a Magyar Cigány Labdarúgó Válogatott az előkelő nyolcadik helyen végzett, miután a négyes csoportjában két magabiztos győzelem mellett, a későbbi bronzérmes ellen játszottak egy döntetlent. A második helyen továbbjutott csapat, a negyeddöntőben sajnos alulmaradt, de a szervezők nagyon elismerően vélekedtek a nemzeti csapatról.

A Magyar Roma Labdarúgó Válogatott egész stábja | Beküldött fotó

A játékosoknak biztosan egy hatalmas élmény volt a megmérettetés, ez kapcsán kérdeztük a válogatott kapujában parádézó Puporka Dániel hálóőrt.

– Hatalmas megtiszteltetés, hogy részt vehettem ezen a tornán már csak azért is, mert két testvérem is ott lehetett velem. Külön öröm számomra, hogy nekem jól ment a védés, és mindkét öcsém góllal tudott bemutatkozni a Magyar Cigány Labdarúgó Válogatott mezében. Nagyon jó tornán vagyunk túl, hiszen tizenkilenc kisebbségi válogatottból a nyolcadik helyen tudtunk végezni. Szimpatikus és nagyon összetartó fiatal társaság lettünk ez alatt az egy hét alatt, és ezt nagyon jó dolognak tartom már csak azért is, mert volt olyan csapattársunk, akivel a szombati utazás során ismerkedtünk meg. – mondta Puporka Dániel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában