Felfoghatatlan

2022.08.08. 08:37

Brutális gyilkosság Bécsben: halott anyjukkal és nővérükkel éltek egy napig a kisfiúk

Megfojtotta magyar exbarátnőjét és a nő 14 éves kamaszlányát egy tunéziai férfi Bécsben. Ö. Renáta két kisfia egy napig még mit sem sejtve élt édesanyja és nővére holtteste mellett, végül ők maguk hívtak segítséget.

Még a sokat látott rendőrök is elborzadtak attól a látványtól, ami a nyugodt, takaros bécsi Mariahilf egyik lakásában fogadta őket csütörtök este: egy lezárt szobában ugyanis ott hevert a magyar családanya, Ö. Renáta és 14 éves kamaszlánya, E. Aliz holtteste.

Hamarosan kiderült, a nőt és a lányt meggyilkolták, a tettes pedig vélhetően az asszony korábbi partnere, a tunéziai származású Mahmoud N. volt, a bestiális gyilkosságot pedig az Aliz 15. születésnapja előtti napon követte el.

A lakásban élt még Renáta két kisfia, a 9 éves Emirhan és a 6 éves Harun, akik átaludták a történteket. Az osztrák rendőrség elmondta: a két gyerek még látta Mahmoudot bemenni szerda este a lakásba, ekkor találkoztak utoljára anyukájukkal és nővérükkel is. Másnap a férfi hűlt helyét találták, azonban Renátának és Aliznak is nyoma veszett. A két kisfiú nap végére már nagyon megijedt, ugyanis továbbra sem érték el sem az anyukájukat, sem a testvérüket, ezért átszaladtak egy közeli szemorvoshoz, akihez Emirhan a szembetegsége miatt rendszeresen járt kezelésre – írja a Bors.

A környéken mindenki példás anyaként ismerte Renátát, ezért lepődtek meg, hogy kisfia nélküli jelent meg az orvosnál   Fotó: Hirado.hu

A férfi megdöbbent, ugyanis a gondos anyaként ismert Renáta sosem engedte el egyedül kisfiát, mindig együtt érkeztek, most pedig a két zaklatott kisfiú időpont nélkül toppant be hozzá.

– Negyed hat körül az orvos értesítette a rendőrséget, mert a gyerekek egyedül érkeztek hozzá. Ezután megpróbálta elérni az anyát, de amikor nem sikerült, hívta a rendőröket – közölték a zsaruk. Az orvos a kisfiúkkal és a már kiérkező járőrökkel együtt ment a földszinti lakáshoz, ahol nyitva volt az ajtó:

– A résnyire nyitott ajtón bementek, de nem láttak senkit. Ezután egy lezárt szobában találták meg a nőt és a gyereket, mind a ketten hason feküdtek – tette hozzá a rendőrség. Az Oe24 szerint mind a két holttest az anya szobájában feküdt, a kislány teste az ágyon hevert, mindkettőjüket megfojtották.

Úgy tudjuk, Renáta már régóta Bécsben élt, tisztességgel nevelte a gyerekeit, mindenki jó anyának ismerte a környéken. Gyermekei török apukájától 2019-ben vált el, azóta egyedül nevelte a fiúkat és lányát. Mostani párjával már korábban szakított, azt senki nem tudja, a férfi miért ment vissza a lakásba. Az azonban bizonyos, hogy az eset után nyomtalanul eltűnt, saját, bécsi lakásán sem találták, így az osztrák rendőrök hajtóvadászatot indítottak utána, még nem bukkantak a nyomára, azonban a rendőrség számol azzal a lehetőséggel, hogy Mahmoud azóta külföldre szökött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!