Ápoltság

2022.08.10. 13:49

Divatossá vált a természetesség – nógrádi szakembereket kérdeztünk az idei nyár trendjéről

Lenge és színes ruhák, neon körmök, természetes smink és fonott vagy hullámos haj a divat ezen a nyáron Nógrád megyében. A szakemberek ugyanakkor figyelmeztetnek a bőr és a haj megfelelő ápolására is.

Nagy Orsolya

Domonkos Szilvia kozmetikus bőrápolási tippeket adott

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Újabb trendek hódítanak idén nyáron a smink és az öltözködés terén is, ugyanakkor a napos időjárás miatt nem árt figyelni a bőrünkre és a hajunkra. Megkérdeztünk néhány Nógrád megyei szakembert, hogy mit javasolnak. 

A legjobb szérumokat, hidratálókat, magas vitamintartalmú krémeket használjuk

Domonkos Szilvia salgótarjáni mesterkozmetikus hírportálunknak elmondta, hogy az alapos nyári bőrápolás négy lépésből áll. 

– Az első az intenzív hidratálás, amely kívül-belül egyaránt fontos. A napsütés és a klimatizált helyiségek szárítják ugyanis a bőrt. Nyáron a legjobb szérumokat, könnyed hidratálókat és a magas vitamintartalmú krémeket kell használni. A radírozás is elengedhetetlen heti egyszer, hiszen általa megszabadítjuk bőrünket az elhalt hámsejtektől. A rendszeres radírozás felfrissíti arcunkat és hatékonyabbá teszi a krémek felszívódását – közölte Domonkos Szilvia. 

Hozzátette: harmadik lépésként érdemes bevezetni a mindennapokban az elektrokozmetikai kezeléseket, amelyek fokozzák a hatóanyagok mély bejutását a bőrbe, de egy-egy kényeztető arcmasszázs is javasolt a nyári napokon. Mint mondta, a belső hidratálás során sok zöldséget-gyümölcsöt, vizet kell fogyasztani és persze ásványi anyagokat, valamint vitaminokat juttatni a szervezetbe. 

A mesterkozmetikus kiemelte, hogy nyáron érdemes kerülni a nehéz állagú alapozókat, smink előtt pedig fontos a fényvédelem és a könnyű, vizes bázisú, nem olajos hidratálók és szérumok. Ezen túlmenően a szemhéjfestés előtt javasolt a primer használata, amely segíti a smink tartósságát, de a vízálló spirálok és szájfények is közkedveltek. 

– A vörös ajkak és a füstös szemek sosem mennek ki a divatból. Nyáron a lágyabb színek népszerűbbek. A szemek kapnak nagy hangsúlyt, és a romantikus, könnyed rózsaszín kerül előtérbe. Barna bőrűeknek a rezesebb, sötétebb árnyalatok állnak jól, míg a világosabbaknak a pasztell rózsaszín, a málna és a barack. A bronzos csillogás az arccsonton, a szemhéjon nagyon jól mutatnak, de divat a hosszú szempilla és a hangsúlyos szemöldök is, ugyanakkor a természetes hatás a trendi most – emelte ki a szakember. 

A kezek és lábak megfelelő hidratálása is elengedhetetlen

Egy szintén Salgótarjánban dolgozó műkörmös elárulta, hogy idén nyáron hódítanak a neon színek, de a rózsaszín és a piros örök klasszikus, amelyeket sokan szeretnek. Emellett pedig a világos, úgynevezett nude, vagyis bőrszínek is népszerűek. A fiatalok kedvelik a látványos és hosszú körmöket, a középkorosztálynak már fontos a kényelem is. A mandula és a kocka formákat egyaránt sokan választják, de a köveket, a díszítő fóliákat, csillám- és effektporokat is. 

Az örök klasszikus, ami sosem megy ki a divatból
Forrás: Pexels

A műkörmös arra hívta fel a figyelmet, hogy nyáron sem szabad megfeledkezni a kéz és a láb megfelelő hidratálásáról, radírozásáról. Ugyanakkor fontos az is, hogy a manikűr és pedikűr szakszerűen legyen elvégezve, aki nem ért hozzá, otthon ne nyúljon inkább hozzá, ugyanis nagyobb problémát is okozhat. 

Fontos, hogy mindenki az egyéniségének megfelelő frizurát válassza

Kovács Hetti, salgótarjáni fodrász kiemelte, hogy nyáron az UV-sugárzás, a sós és klóros víz, de a magas hő is nagyon károsítja a hajat, a természeteset is, de a festettet még inkább. A szőkített haj pedig különösen roncsolódhat, így az fokozott törődést igényel. 

– Fodrászként azt ajánlom, hogy lehetőleg jó minőségű és természetes termékeket vásároljanak. Napjainkban széles a választék, de az otthoni praktikák is jók, mint például az oliva-, vagy kókuszolaj. Fontos a megfelelő hajvégápolók használata főleg nyáron, mivel hajunk érzékeny, így ápolni kell – hangsúlyozta a fodrász, aki elárulta, hogy manapság nagyon divatos a fonat, a laza konty, de a hullámos haj is. Ugyanakkor fontos, hogy mindenki az egyéniségének megfelelő frizurát válassza. 

Young,Beautiful,Smiling,Hipster,Woman,In,Trendy,Summer,Dress.,Sexy
Ruhák terén a nude árnyalatai is igen népszerűek ezen a nyáron
Forrás: Shutterstock

A színes ruhák mellett az egyszerű bőrszínű árnyalatok is népszerűek

Krizsanyik Valéria, az egyik pásztói ruhaüzlet tulajdonosa elmondta, hogy idén nyáron a színes ruhák a trendik, így például a kék, a zöld, de közkedveltek a nude árnyalatai. Ezen túlmenően szeretik a nadrágszoknyákat, a lenge blúzokat és ruhákat, a farmer rövidnadrágokat, a kis topokat és maxiruhákat is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában