Hőstett

2022.08.11. 18:17

Egységben az erő: az öngyilkosságtól mentett meg egy salgótarjáni nőt a nógrádi rendőr és kutyája

Béres Péter és nyomkövető kutyája, Roy, 15 perc alatt találták meg a nőt, aki azzal a tervvel vágott neki az erdőnek, hogy eldobja az életét...

Nool

Ahogy arról egy hónappal ezelőtt beszámoltunk, öngyilkossági szándékkal vágott neki az erdőnek egy nő július 9-én, de a megyeszékhely rendőrei és szolgálati kutyájuk szerencsére 15 perc alatt megtalálták őt. A bejelentés szerint az asszony kötéllel a kezében indult el otthonról, minden jel arra utalt, hogy öngyilkos akart lenni, ezért a rendőrök azonnal a helyszínre siettek és a bűnügyi technikai osztály kutyavezetőjét, Béres Péter rendőr főtörzszászlóst is értesítették a történtekről. 

Az esetről most a Zsaru Magazinnak mesélt a szakember:
– Készenléti szolgálatot láttam el, amikor este 10 óra körül telefonált a TIK (a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja - a szerk.), hogy egy hölgy öngyilkossági szándékkal elindult az erdő felé, és egy fehér kötél vagy kábel van a kezében. Pár perc alatt értünk a helyszínre hétéves, Roy nevű nyomkövető kutyámmal. A hölgy házából egy ruhát kértem, ami alapján el tudtam indítani. Nagyon sötét volt, alig láttunk valamit, de az állat szinte azonnal szagot fogott. Pár száz méter után megállt az erdő szélénél, és befelé nézett. Az ösvényen elindulva, körülbelül 200 méter múlva láttam meg a kötelet, amit a nő felkötött a fára, és a végét fogta. Beszélni kezdtem hozzá, hogy eltérítsem szándékától. Néhány perc alatt sikerült meggyőznöm, és kijött az erdőből. A járőrök, akik időközben odaértek, értesítették a mentőket, akik ellátták a zavart nőt – mondta el a részleteket Béres Péter rendőr főtörzszászlós. 

Az életét köszönheti a főtörzszászlósnak, valamint négylábú segítőjének a salgótarjáni asszony
Forrás: Rendőrség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában