Átadóünnepség

2022.08.12. 17:54

Áldás szállt a mátraszőlősi művelődési házra, megnyitották a helyi kosárfonók tárlatát is

Csaknem 24 millió forintból újult meg Mátraszőlősön a művelődési ház.

G.P.

Mátraszőlősön átadták és megáldották a felújított művelődési házat

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

A pénteki ünnepélyes átadón Nagy Ádám, a község polgármestere elmondta: Mátraszőlős lakosainak régóta dédelgetett álma válhatott valóra. A régi kastély külsőségeiben az 1960-as évek jegyeit viselte, így ráfért a megújulás és a korszerűsítés. A közösségi teret a Magyar Falu Programnak köszönhetően vehették birtokba a helyiek. 

Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke ezek után köszönetet mondott a kormánynak és Becsó Zsolt országgyűlési képviselőnek is, amiért támogatták a vidék Magyarországát. A településeknek a sikeres pályázatokért, a Nógrád Megyei Önkormányzat munkatársainak, illetve mindenkinek, aki részt vállalt a projekt előkészítésében, ugyancsak háláját fejezte ki. 

– Ezek a projektek biztosan komfortosabbá teszik az életet Nógrád megyében – mondta Skuczi Nándor. – Azt tartom a legfontosabbnak, hogy a községekben élő emberek további terveket szőjenek. Ugyanazokat a feltételeket kell biztosítania a falvakban lakóknak is, mint a városokban élőknek.
Az átadón Simon Gáspár Balázs, helyi plébános szentelte meg a művelődési házat, amelyben első rendezvényként a helyi vesszőfonó szakkör alkotásaiból nyílt kiállítás. 

A helyi vesszőfonó szakkör alkotásaiból nyílt kiállítás a felújított épületben  Fotó: Hüvösi Csaba / Nool.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában