Füles

2022.08.12. 20:40

Újabb részletek derültek ki a salgótarjáni férfiról, aki nagymamája garázsában termesztett cannabist

A 18 éves U. Levente ügyét felkutató nyomozó, Csaba Gergely megdöbbentő részleteket mesélt az ügyről. A fiatal férfi próbálta tagadni a történteket, azonban esélye nem volt a zsarukkal szemben.

Nool

Csaba Gergely nyomozó mesélt a részletekről

Forrás: Zsaru Magazin / Rendőrség

Július 27-én számoltunk be hírportálunkon arról a 18 éves salgótarjáni férfiról, aki az erdőben, valamint nagymamája garázsában termesztette titokban a cannabist. A rendőrök július 25-én tartottak kutatást a fiatal férfi lakásán, az ahhoz közeli erdőrészben, valamint az idős nő garázsában, amit az utóbbi időkben az unoka használt. 

Pénteken a Zsaru Magazin Facebook-oldalán osztott meg részleteket az ügyről. Mint kiderült, a salgótarjáni nyomozók fülest kaptak, hogy a 18 éves U. Levente feltételezhetően kábítószerezik, sőt, árulja is azt a nagymamája garázsából, ezután tartottak kutatást a helyszíneken:

– Ahogy beléptünk a helyiségbe, egy tipikus garázs képe fogadott minket. A nagypapa régi holmijait, öreg motorját tartották benne –mesélte a lapnak Csaba Gergely főtörzszászlós, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozója. – Az azonban egyértelműen látszott, hogy fiatalok is használják. A földön kiürült energiaitalos dobozok, üres sörösüvegek hevertek. Láttunk néhány eldobott cigarettacsikket is, ami gyanús volt. A nagymama megengedte unokájának, hogy a garázst használja, és szórakozzanak a barátaival. Közben megérkezett Béres Péter főtörzszászlós, kutyavezető a négylábú társával, és a bűnügyi technikus kolléga. 

Forrás: Zsaru Magazin / Rendőrség

A megtalált cigarettacsikkekben lévő növényi törmeléket teszteltük, ami pozitív lett cannabisra. Kértük az idős nőt, hogy hívja fel unokáját, de ne mondja meg miért. A fiú nem lakott messze, így néhány perc múlva már meg is érkezett a garázshoz, mi pedig elmondtuk neki, miért vagyunk ott. Azonnal elismerte, hogy a talált cigarettavég az övé. Ezután a kábítószerkereső kutyával kutatni kezdtünk a garázsban. Az asztal mögött eldugva találtunk egy kartondobozt, benne PET palackok levágott aljába ültetett cannabis növényeket, amelyeket egy LED lámpával világítottak meg. Később kiderült, hogy ez csak egy előkészítő volt. Ezeken kívül különböző kerti szerszámok kerültek elő, látszott, hogy valahol nemrég használták őket – avatott be a részletekbe a nyomozó.

Később a fiú otthonát is átkutatták, ahol előkerült a kábítószer fogyasztásához használatos eszköz, és 4,1 gramm tömegű növényi törmelék is.
– Sejtettük, hogy a növényeket a garázson kívül máshol is termesztheti, amit a kerti szerszámok is bizonyítottak. Elbeszélgettünk a fiúval, és a végén belátta, nincs értelme tovább tagadni. Elárulta, hogy az erdőben van a cannabis ültetvény.  Nem tudta elmondani pontosan merre van, ezért odavezetett minket. Kanyargós ösvényen mentünk végig, mire megtaláltuk a hálóval elkerített kis ültetvényt. Hét nagyobb tő cannabis a földbe volt ültetve, néhány pedig cserépbe. Látszott, hogy rendszeresen volt gondozva, a gyanúsított is elmondta, hogy hetente járt oda locsolni. Azt állította, csak saját célra termesztette a növényt, amiből aztán füves cigarettát készített – tette hozzá Csaba Gergely.

Forrás: Zsaru Magazin / Rendőrség

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai a 18 éves U. Leventét kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, a férfi jelenleg szabadlábon védekezik.

Béres Péterről és nyomkövető kutyájáról, Royról, akik korábban 15 perc alatt találták meg azt a salgótarjáni nőt, aki öngyilkos akart lenni egy erdős területen, az alábbi cikkünkben olvashatnak: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában