Lezárt akta

2022.08.13. 07:37

Megverte a rokona segítségére érkező mentőst egy férfi Bánkon

Rosszul lett az egyik hozzátartozója, emiatt hívott mentőt a férfi, ám a kiérkező életmentőkkel kisvártatva elkezdett agresszíven viselkedni, egyiküket pofon is vágta. A rétsági nyomozók most zárták le a vele szemben indított eljárás vizsgálati szakaszát.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A férfi még február 28-án éjjel hívott mentőt a Bánk külterületén lévő ingatlanhoz, ahol rosszul lett az egyik hozzátartozója. A helyi lakos a mentőszolgálat munkatársainak kiérkezését követően elkezdett agresszívan viselkedni, sőt, egyikükkel szóváltásba is keveredett, ami odáig fajult, hogy arcon ütötte a mentőst. A bántalmazás következtében a mentőautó sofőrje – az elsődleges orvosi vélemény szerint – nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett, azonban az elkövetés módja alkalmas lett volna súlyosabb sérülés okozására is.

– A Rétsági Rendőrkapitányság nyomozói az 52 éves férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett és súlyos testi sértés bűntett kísérlet miatt folytatott büntetőeljárás vizsgálati szakaszát lezárták, és az ügy iratait a Balassagyarmati Járási Ügyészség részére megküldték – tájékoztatta hírportálunkat Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Börtönt kockáztat, aki közfeladatot ellátó személyre kezet emel – A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy aki közfeladatot ellátó személyt jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályoz, intézkedésre kényszerít, vagy őt eljárása alatt, illetve emiatt bántalmaz, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában