Fejlesztés

2022.08.14. 10:30

Száznegyvenmillió forintból újul meg a palotási művelődési ház és a park

Két újabb nyertes pályázatot tudhat magáénak a helyi önkormányzat a napokban.

N. O.

Szabó Mihály, Palotás polgármestere

Forrás: Nool

Szabó Mihály, a falu polgármestere portálunknak elmondta: nagy öröm számukra, hogy újabb beruházások indulhatnak majd el a közeljövőben.

– A művelődési ház villamos hálózatának felújítására mintegy hetvenmillió forint támogatásban részesültünk. Erre a fejlesztésre már nagyon nagy szükség volt, ugyanis az intézmény 1978-as építése óta nem volt korszerűsítve. Az elavult rendszer pedig több alkalommal is problémát okozott az elmúlt években – közölte Szabó Mihály.

Hozzátette: ennek a pályázatnak lesz majd egy második üteme is, ugyanis az a céljuk, hogy az épület teljes biztonsággal működhessen.

A polgármester arra is kitért, hogy a település komplex fejlesztésének első ütemére is hetven millió forint támogatást nyert el az önkormányzat.

Mint mondta, a tervek szerint ebből az összegből a templom és az általános iskola előtti park újul majd meg. Egyebek mellett padokat helyeznek ki, térburkolatot tesznek le, de a zöldterület gondozását és telepítését is elvégzik a szakemberek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában