Támogatás

2022.08.17. 09:49

Becsó Zsolt: teljesen megújulhat a Forgách-telep

Megújul a Salgótarján peremkerületében található Forgách-telepi szegregátum - tette közzé a közösségi oldalán Becsó Zsolt országgyűlési képviselő.

Nool

Becsó Zsolt

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

– Salgótarján megyei jogú város címkézett forrást kapott a kormányzattól. Fajlagosan a legmagasabb támogatás érkezett a megyeszékhelyre, amit készen biztosítottak a térség fejlesztésére – mondta Becsó Zsolt.

Mint mondta, a kormány ezzel is kifejezte, mennyire fontos számára a problémákkal küszködő város jövője. Salgótarjánnak lett volna lehetősége, hogy a szociális felzárkóztató programot elindítsa. Az ehhez kapcsolódó tervezési folyamatot a városnak kellett lebonyolítani és miután elvégezték az előkészítő munkálatokat, szembesültek azzal, hogy a meglévő keret jóval kevesebb a szükségesnél. Az ajánlatok 500 millió forinttal meghaladták a rendelkezésre álló forrást.

– A kormányzat megvizsgálta a helyzetet és mivel fontosnak tartja Salgótarján támogatását, nagyon erőteljes érdekérvényesítő munka eredményeképpen arra a döntésre jutott, hogy finanszírozza a projektet. Ennek az összköltsége így meghaladja az 1 milliárd 130 millió forintot – hangsúlyozta Becsó Zsolt. 

A honatya arra is kitért, hogy a városvezetésnek egyetlen feladata maradt: lebonyolítani a beruházást.

– A projekttel a Forgács-telepi szegregátum újul meg. Az ott álló 21 épületből kilencet lebontanak, 11 ingatlanban 38 szociális bérlakást alakítanak ki. Az egyik épületben közösségi ház lesz, teljes bútorzattal – részletezte a honatya. 

Hozzátette: a fejlesztés eredményeképpen minden érintett ingatlant rákötnek a városi közműhálózatra. Két nyomsávos utat is építenek járdával, valamint játszóteret is kialakítanak a telepen. Ezekkel a fejlesztésekkel megvalósul a településrész rehabilitációja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában