Tűz

2022.10.04. 12:00

Felcsaptak a lángok egy salgótarjáni családi házban (frissítve+fotók+videó)

Egy családi ház tetőszerkezete, födémrésze és a gerendák is égtek kedden délben a megyeszékhelyen található Rákóczi úton.

N. O.

A lakóknak átmenetileg el kell hagyniuk az ingatlant, mert jelenleg nincs áram az épületben

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Szeles Péter, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője portálunknak elmondta, hogy a helyszínre a salgótarjáni hivatásos tűzoltók vonultak, akik két vízsugárral oltják a lángokat, valamint kihoztak az épületből egy gázpalackot is.

Hozzátette: az eset következtében személyi sérülés nem történt.

Frissítés 12:02: A tűzoltóknak sikerült megfékezni a lángokat, amik mintegy 16 négyzetméteren érintették a padlástér födémrészét és a gerendákat. A lánglovagok megkezdték az utómunkálatokat.

Frissítés 12:30: A Nool.hu stábja is a helyszínre ment, ahol a tűzzel érintett házban élő család döbbenten állt a történtek előtt. Épp a lángok miatt keletkezett törmelékeket takarították, míg a tűzoltók az utómunkálatokat végezték. Radics Martin elmondta portálunknak, hogy feltehetően a hődobnál keletkezett a tűz, amely belekapott a gipszkartonból épült falba, majd a tetőlécbe. A férfi édesanyja felidézte, hogy a férje volt éppen otthon, amikor az eset történt, és természetesen azonnal hívta a tűzoltókat. A ház nem vált lakhatatlanná, azonban a tűz miatt most nincs áram az épületben, így a család vélhetően elköltözik onnan ideiglenesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában