Dohánybolti akció

2022.10.05. 07:59

Pásztói hajléktalant gyanúsítanak terrorcselekménnyel

Terrorcselekmény gyanújával vették őrizetbe a Nógrád megyei rendőrök a férfit. Kettőtől nyolc évig terjedő büntetésre számíthat.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

– A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy 30 éves pásztói hajléktalan férfi október 3-án kora este telefonon tett bejelentést egy tari dohányboltból a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére arról, hogy ha a rendőrök nem mennek ki a helyszínre ahol tartózkodik, és nem intézkednek, akkor ő ki fogja rabolni a dohányboltot és le fogja szúrni a közvetlen közelében tartózkodó alkalmazottat – ismertette a történteket a Nool.hu-nak Buda Gábor, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott szóvivője.

A rendőrök azonnal a dohánybolthoz rohantak és még a helyszínen sikerült elfogni az ittasan fenyegetőző bejelentőt. A hajléktalant aztán előállították a Pásztói Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók a terrorcselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárásban a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

– A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy aki terrorcselekmény elkövetésével fenyeget, az két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető – olvasható a police.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában