Félelem

2022.10.05. 17:29

Játékpisztollyal kergetett gyerekeket egy részeg férfi a pásztói játszótéren

Megdöbbentő eset történt a napokban a településen. Egy helyi édesanya kereste fel portálunkat figyelemfelhívás céljából, ugyanis 13 éves lányát és barátnőit egy fegyvernek látszó tárggyal fenyegették meg az egyik helyi játszótéren.

Nagy Orsolya

Egy fegyvernek látszó tárggyal fenyegették a játszótéren lévőket. Képünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

– A Stromfeld udvarban található játszótéren voltak a lányok és nem messze tőlük hatodik osztályos fiúk. Éppen arra ment kerékpárral egy férfi, aki láthatóan részeg volt és a forgalmat is akadályozta. Egy autó rá is dudált jelzésképpen, ugyanis nem tudott tőle tovább hajtani. A fiúk mosolyogtak ezen egy nagyot, amit a férfi is észrevett. Ezen felháborodott, és egy fegyvernek látszó tárggyal, hangosan káromkodva elkezdte fenyegetni a játszótéren lévő gyerekeket. Amikor a lányok észlelték a bajt, sikítva szaladtak mindenfelé. A gyermekem pedig egy csúszda mögött bújt el és azonnal hívta a 112-t – mesélte az aggódó szülő.

Hozzátette: később a lánya azt is elmondta, hogy nagyon megijedt, mert azt hitte, az ittas férfi hátba fogja lőni. A rendőrök pár perc alatt a helyszínre érkeztek és intézkedtek.

Az édesanya nagyon hálás az egyenruhásoknak, hiszen segítőkészek voltak és próbálták megnyugtatni a gyerekeket. Mint mondta: fontos az ilyen történeteket megosztani másokkal és mindenkit óva inteni. A mai világban pedig sajnos nem lehet tudni, hogy kinél van fegyver és azt sem, hogy az valódi, vagy nem.

Az esettel kapcsolatban a rendőrséget is felkerestük. Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elárulta, hogy október 1-jén, 17 óra 50 perckor érkezett a bejelentés hozzájuk miszerint, Pásztó belterületén, a játszótéren egy ittas idős személy gyerekeket kerget egy fegyvernek tűnő tárggyal.

– Munkatársaim a bejelentést követően alig tíz percen belül a játszótér közelében ellenőrzés alá vonták a férfit, ruházatának átvizsgálása során egy játékpisztoly került elő – fejtette ki a sajtóreferens, aki kiemelte azt is, hogy az esettel kapcsolatban a Pásztói Rendőrkapitányság garázdaság szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában