Biztonság

2022.10.05. 18:10

Négy fekvőrendőr is lassítja a forgalmat a megyeszékhely Pécskő útján

Négy fekvőrendőrt telepít a városvezetés a Pécskő útra. A Városüzemeltetési Iroda tájékoztatása szerint erre azért volt szükség, mert sok sofőr nem tartotta be az ott érvényes sebességkorlátozást, így veszélyessé vált a gyalogátkelőhely használata is.

F. O.

A vezetők gyakran nem tartják be a lakóövezeti sebességkorlátozást, ezért volt szükség az eszköz telepítésére

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

A Városüzemeltetési Iroda kiemelte, hogy az iskola közelsége miatt a területen rengeteg gyermek jár rendszeresen, a nyár folyamán született meg az a döntés, hogy fekvőrendőr segítségével lassítják a forgalmat. Az eszköz hozzávetőleg 150 ezer forintba kerül, de ez függ annak a hosszától is.

fekvőrendőr
A környék iskolásai ezentúl nagyobb biztonságban lesznek
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

– A Beszterce-lakótelepen a korábbi hetekben telepítették az eszközöket. Hamarosan a Madách Imre Gimnáziumnál, a Március 15. út és az Arany János úti kereszteződéseknél,  az Alkotmány úton pedig a Kálvária lépcsőnél helyezünk el fekvőrendőröket. Emellett felújítjuk a Kassai soron lévő eszközt, és telepítünk a Keszi útra is az ott lakók kérésre – közölte érdeklődésünkre a Városüzemeltetési Iroda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában