Migránsokat szállított

2022.10.06. 09:03

Autós üldözés Nyugat-Nógrádban: rendőrök elől menekült az embercsempész, végül egy trafó állította meg

A bolgár állampolgárságú embercsempész hat migránst próbált meg illegálisan átjuttatni a határon.

Nool

Forrás: police.hu

A Rétság Rendőrkapitányság járőrei október 6-án, azaz ma éjjel 1 óra 27 perckor Rétság belterületén akartak ellenőrizni egy osztrák honosságú személygépjárművet, ám a sofőr a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva továbbhajtott. Az üldözésnek az vetett véget, amikor az illető a hajsza közben nekiütközött Balassagyarmat belterületén egy áram ellátó transzformátornak. 

– A rétsági és a balassagyarmati járőrök 12 perc alatt elfogták a személygépkocsit vezető bolgár állampolgárságú férfit. A baleset következtében személyi sérülés nem történt. A járműben a sofőrön kívül 6 férfi tartózkodott, akik közül 5 fő indiai, míg 1 fő pakisztáni állampolgárnak vallotta magát – mondta el a Nool.hu-nak Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hozzátette, a külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

– A rendőrök az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetővel szemben a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indít – fűzte hozzá a sajtóreferens.

Forrás: police.hu

A police.hu oldalán közzétett közleményből megtudtuk, hogy az embercsempészés bűntett alapesetben 1 évtől 5 évig, minősített esetben akár 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában