Vádemelés

2022.10.06. 08:40

Térfigyelő kamera rögzítette a gyarmati fogorvosnő megkéselését – 8 év börtön vár támadójára (videó)

Emberölési kísérlet és rongálás miatt emelt vádat az ügyészség az ellen az 57 éves budapesti férfi ellen, aki egy polgári jogvita miatt megrongálta egy balassagyarmati fogorvosnő otthonát, kiszúrta autójának kerekeit, végül a Civitas Fortissima téren megkéselte őt.

Nool

A férfi a bíróság épületét elhagyva ment a nő és ügyvédje után, a történet vége majdnem végzetes tragédia lett

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Mint a Nógrád Megyei Főügyészség közleményéből kiderült, a férfi és a nő között 2019 óta zajlott kártérítési per a bíróságon egy még 2016-ban történt fogászati beavatkozás miatt. Tavaly szeptember 17-én ugyan a felek megjelentek a bíróság előtt, de a tárgyalást a férfi jogi képviselőjének lemondása miatt nem tudták megtartani. A férfi kérte a per szünetelését, de ehhez a nő ügyvédje nem járult hozzá. 

Az ügy fejleményeiről már korábban beszámoltunk, miszerint a fentieken feldühödött férfi ekkor autójával az asszony házához hajtott, ahol megrongálta a kaputelefont és berúgta a terasz üvegét, ezzel mintegy 255 ezer forintnyi kárt okozva. Ezután visszavezetett a belvárosba, ahol a fogorvos gépkocsijának gumiabroncsait egy búvárkéssel kiszúrta, ezzel további 147 forinttal károsította meg.

A doktornő és ügyvédje még a bíróság épületében voltak, amikor telefonon megtudták, hogy mi történt a nő kocsijával, ezért elindultak feljelentést tenni a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra. A férfi azonban ekkor már a bíróság és a rendőrség között található főtéren várta őket, s bár az ügyvéd kérdésére elismerte, hogy ő rongálta meg a nő autóját, de ingerültségében elkezdte a jogi képviselőt lökdösni.

Az ügyészség közleményében taglalja, hogy a nő a konfliktus elkerülése végett ekkor gyorsan elindult a rendőrkapitányság felé, támadója azonban utána lépett és búvárkésével szemből hasba szúrta a nőt, aki ekkor a földre esett, majd a férfi még akkor is tovább szurkálta őt. A férfi csak akkor hagyta abba tettét, amikor a nő segítségért kiáltott és több járókelő a védelmére sietett. Dühében ekkor még az ügyvédet is megfenyegette, de közben a helyszínre értek a rendőrök, akik elfogták és ártalmatlanná tették őt.

Mint kiderült, a fogorvosként dolgozó nő 14 szúrt sebet szenvedett, az életveszélyes vérveszteség mellett vér- és légmell alakult ki nála, életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

A Nógrád Megyei Főügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben emberölés bűntettének kísérlete, valamint rongálás vétsége miatt emelt vádat, melyben börtönbüntetésre és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. A férfinak meg kell térítenie emellett a közel 500 ezer forintnyi bűnügyi költséget, valamint az általa okozott kárt, továbbá az ügyészség kérte azt is, hogy a bíróság kobozza el tőle a búvárkést.

– Arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen elismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a főügyészség 8 év börtönbüntetés és 8 év közügyektől eltiltás kiszabására tett mértékes indítványt, azzal, hogy a férfi feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék hoz döntést, az ítéletet a vádlott letartóztatásban várja – áll a Nógrád Megyei Főügyészség csütörtöki közleményében.

A megyei főügyészség által megosztott alábbi videóban megtekinthető a bíróság épületét elhagyó vádlottról készült, valamint a főtéren a sértett segítségére siető személyek és rendőrség kiérkezését rögzítő térfigyelő kamerák felvételei:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában