Ellenőrzés

2022.10.06. 18:15

Akcióban a nógrádi rendőrök - ezeket fogják ellenőrizni a napokban az utakon

Ismét tematikus közlekedésrendészeti akcióra számíthatnak a járművezetők Nógrád megye közútjain.

Nool

Szabályszegő sofőrökre vadásznak a nógrádi rendőrök

Forrás: MW | Illusztráció

Fotó: Lang Róbert

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a rendőrkapitányságok munkatársai a következő napokban célirányos közúti ellenőrzéseket hajtanak végre, amelynek célja elsősorban a sebességhatárokat be nem tartó gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrése - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. Hozzátették: a rendőrök fokozottan figyelnek továbbá a közlekedésben résztvevők által a kiemelt baleseti okok között szereplő előzési, kanyarodási és az elsőbbségi szabályok betartására és a passzív biztonsági eszközök megfelelő használatára.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése érdekében nem elegendő a KRESZ által meghatározott sebességhatárok betartása. A jármű sebességét úgy kell megválasztani szabályozásban meghatározott vagy jelzőtáblával korlátozott határon belül, hogy a vezető a járművét meg tudja állítani az általa belátott távolságon belül, és minden olyan akadály előtt, amelyre az adott körülmények között számítani lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában