Migráns

2022.12.05. 14:29

Letartóztatták a Bátonyterenyénél menekülő embercsempészt

A Salgótarjáni Járási Ügyészség ügyeletes ügyészének indítványa nyomán a nyomozási bíró elrendelte annak a férfinek a letartóztatását, akit Bátonyterenyén fogtak el a rendőrök, 16 migránssal a gépkocsijában.

Nool

A 49 éves gyanúsítottat az elmúlt héten pénteken akarták ellenőrzés alá vonni a rendőrök Bátonyterenyén, amint egy magyar honosságú kisbusszal közlekedett. A férfi el akart menekülni a rendőrök elől, a gépkocsiból kiszállva elszaladt, de mintegy 100-150 méter megtétele után sikerült őt elfogni.

Az intézkedés során kiderült, hogy a gépkocsi hátsó részében 13 magát szír, valamint 3 magát afgán állampolgárnak valló személy volt, akik Magyarország területén engedély nélkül, illegálisan tartózkodtak, őket Szlovákiába tervezte szállítani a sofőr. A raktérben fél légköbméter sem jutott egy személyre.

A férfivel szemben minősített embercsempészés bűntette miatt indult büntetőeljárás, amely 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény.

Az ügyészség a terhelt jelenlétének biztosítása, illetve a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében indítványozta a magyar állampolgársággal és magyarországi tartózkodási hellyel nem rendelkező férfi letartóztatását, amit a Salgótarjáni Járásbíróság ügyeletes nyomozási bírája a tegnapi napon egy hónapra elrendelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában