Állatkínzás

2023.01.26. 15:04

Brutális kivégzés: vérbe fagyva találták meg a nőtincsi labradort (18+)

Hiába a közösségi összefogás, a több száz Facebook-megosztás, a nőtincsi család kutyája, Bolyhos holtan került elő. Valaki brutális módon kivégezte.

Nool

Bolyhost gyászolja a család. Keresik a brutális állatkínzót.

Forrás: Segítő kezek az Állatokért Alapítvány

Brutális állatkínzásról, egy labrador kutya kivégzéséről tájékoztatták szerkesztőségünket nyugat-nógrádi állatvédők csütörtökön. A hét elején még több százan osztották meg a Facebookon azt a felhívást, melyben – 50 ezer forint nyomravezetői díjat is felajánlva – egy nőtincsi család kért segítséget házikedvencük, Bolyhos kutya megtalálásához.

A fényképes bejegyzésben azt írták: „Tegnap este eltűnt Bolyhos nevű kutyusunk Nőtincsről. Ha bárki látta, kérem írjon vagy hívjon. Nagyon-nagyon várjuk Őt haza, főleg a kislányom, mert Ő azt mondta: neki Bolyhos a szőrös testvére.” 

Egy későbbi posztban azt is megosztotta a család, hogy Bolyhos – akiben egyébként chip is volt – és a kislány gyakorlatilag együtt nőttek fel. „Bárhol lehet már, mert a környékünkön nincs” – tették hozzá. Szerdán este újabb, sajnos nagyon szomorú hírrel, a Segítő kezek az Állatokért Alapítvány bejegyzésével jelentkezett a nőtincsi család: a labrador holtan került elő, gyakorlatilag kivégezte valaki.

„Nagyon sokan figyeltek fel a segélykiálltásra, nagyon sokan megosztották mindenféle internetes platformon. Az utolsó pillanatig bízva abban, hogy egyszer csak hazakerül, és nem történik semmi baja. Köztudott volt róla, hogy nem volt szokása elszökni otthonról. Szerető családban élte a mindennapi életét a rideg menhelyről való örökbefogadás után” – kezdték a felkavaró posztot, hozzátették: senki nem gondolt arra, hogy Bolyhosnak már csak a vérbefagyott, ártatlan teste kerül elő.

„A helyszínre mentünk, és teljes mértékben össze is tört a lelkünk. Szerencsétlen állatot – teljesen egyértelmű volt számunkra – brutálisan kivégezték” – közölték az állatvédők. Bejegyzésük szerint a szándékos gyilkolás tényét a helyszínre hívott állatorvos is megerősítette. Mint fogalmaznak, bebizonyosodott, hogy a kutyának az arc- és homlokcsontját betörték. A halál oka koponya- és agysérülés.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságot is. Későbbre ígértek tájékoztatást az ügyben. Annyi azonban az állatvédők posztjából is kiderült, hogy a kutya megtalálásának helyén bűnügyi helyszínelők is vizsgálódtak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában