Múltidéző

2023.01.27. 06:50

Bulinak indult a nógrádi vonatlopás - húsz éve történt

Országosan páratlan esetről számolt be hírlapunk húsz évvel ezelőtt. 2003 januárjában három nógrádi vasutas engedély nélkül elkötött egy motorvonatot, átrobogott a szomszédos állomásra, csupán azért, hogy újév alkalmából felköszöntse az ottani forgalmistát.

Nool

2003 első napján hajnali egykor valóban meglovasítottak egy szerelvényt, bár csak átmenetileg. Mint az a Nógrád Megyei Hírlap 2003. január 25-ei lapszámából kiderült, a cselekményt három MÁV-alkalmazott követte el, akik - vélhetően buliból - Kisterenye vasútállomáson felszálltak a szabálytalanul leállított Bz-motorvonatra, és azzal a nagybátonyi állomásig közlekedtek. Vezetői engedéllyel persze egyikőjük sem rendelkezett. 

Lapunk akkori információi szerint a férfiak felköszöntötték az akkor szolgálatban lévő kolléganőjüket, majd visszaindultak Kisterenyére, de nem értek oda, mert visszafelé - a rendőrségi tájékoztatás szerint szakszerűtlen kezelés következtében - a motorvonat üzemképtelenné vált. 

Az ügyben a rendőrség nyomozást rendelt el, vasúti közlekedés veszélyeztetésének bűntette és jármű önkényes elvételének bűntette miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában