Fejlesztés

2023.02.01. 15:20

Takarékoskodnak az energiával Mátramindszenten

A tavaly elkezdett energetikai korszerűsítések fejeződnek be idén, folytatódik a belvízelvezetés, és út is megújul a településen.

G. E.

Horváth János, Mátramindszent polgármestere

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

A faluvezetés kamerarendszer kiépítését és turisztikai fejlesztéseket is megvalósítana, amennyiben rendelkezésre állnak majd a szükséges források. 
Korábban elnyert pályázatokból megvalósuló fejlesztések fejeződnek be hamarosan Mátramindszenten és újabbak is indulnak, amelyek közül több is energiahatékonyságot eredményez. 

– Egy régebbi Terület- és Településfejlesztési Operatív Programos pályázatból szinte teljesen elkészült a polgármesteri hivatal udvarán található közösségi ház energetikai felújítása, illetve a szolgálati lakás korszerűsítése is a közeljövőben befejeződik, hamarosan átadjuk a fejlesztéseket – ismertette Horváth János polgármester. 

– A művelődési ház fejlesztése is pályázati támogatásból valósul meg, 56 millió forintból a fűtési rendszert korszerűsítjük, több radiátort is elhelyezünk majd, emellett álmennyezetet alakítunk ki – közölte a polgármester, hozzátéve: – Az épületet jelenleg fával fűtjük, azonban a beruházás során a gázt is bevezetjük az ingatlanba, amivel a temperáló fűtést biztosítjuk majd. 

Mindez a költséghatékonyság szempontjából is fontos. Mint mondta, ugyanezt a célt szolgálja az óvoda épületének napelemekkel történő felszerelése, ami a tervek szerint idén elkészül. A Petőfi úton megvalósulhat a belvízelvezetés harmadik üteme, a temetőben parkoló épül, ezzel párhuzamosan az oda vezető Nefelejcs utat is felújítják és egyirányúvá teszik. 

– A fenti beruházások reményeink szerint még az idén elkészülnek. Amennyiben lehetőségünk lesz rá, további utakat szeretnénk megújítani a településen, illetve a csapadékvíz-elvezetést is további szakaszokon korszerűsítenénk – tájékoztatott a polgármester, aki arra is kitért: – térfigyelő kamerarendszer kiépítése is szerepel a település tervei között. 

– Az iskola épületének hasznosítására is keressük a megoldást, valamint turisztikai fejlesztésekben is gondolkodunk – fejtette ki portálunknak Horváth János. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában