Kézilabda

2023.02.03. 17:17

A Strandépítők KC csapata Rácz Viktorral folytatja a munkát tavasszal

A hétvégén megkezdődik a férfi NB I/B. tavaszi sorozata. A Csépe Salgótarjáni SKC csapata az utolsó (16.) helyről várja a folytatást. Az őszről, a felkészülésről, a változásokról és a célokról Rácz Viktort, az egyesület elnökét, edzőjét kérdeztük.

Balogh Tibor

Rácz Viktor bízik a jó tavaszi szereplésben

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

– Miként értékeli az őszi teljesítményt?
– Rendkívül viszontagságos őszünk volt. A nyári holtszezonban jelentős átalakuláson ment keresztül a férficsapatunk. Hat játékos, köztük a rendkívül sikeresen dolgozó Bíró Balázs játékos-edző távozott tőlünk. Helyettük érkezett öt Játékos, és az új edző, Kovács Attila nem tudta megfelelően pótolni a távozókat. Rendkívül rossz fizikai és mentális állapotban kezdtünk, két bajnoki és egy kupameccsvereség után váltanunk kellett az edző személyében. Az új tréner Molnár József lett, aki az elején új „színt” tudott hozni a csapat életébe. Végre tudtunk pontokat szerezni két döntetlen révén, Tatán és itthon az Ózd ellen. Azonban a győzelem csak a 9. fordulóban jött először a Pick Szeged U21, majd a 12. játéknapon a Százhalombatta ellen. Közben váltották egymást az egy-két gólos vereségek, valamint a végére kipukkadtunk teljesen a Győr ellen egy nagy különbségű fiaskó révén. Így sajnos eljutottunk oda, hogy hat ponttal az utolsó helyen zártuk az őszi szezont. Összességében sem fizikálisan, sem mentálisan nem mutatott jó képet a csapat.

– Hogyan készültek a folytatásra?
– A tavaszi szezon felkészülését továbbra is Molnár Józseffel kezdtük január 2-án. Voltunk kétnapos edzőtáborban Balassagyarmaton, részt vettünk a Babják János-emléktornán, valamint edzőmérkőzést játszottunk Egerben, ami szinte főpróba volt, de súlyos vereség volt a végén. Ennek megfelelően az elnökségünk úgy döntött, hogy rendhagyó módon újra váltásra van szükség az edzői poszton. Viszont a bajnokság ezen időszakában már nagyon leszűkült lehetőségek vannak. Ezek figyelembevételével a legjobb megoldásnak azt tartottuk, hogy olyan edzőt választunk, aki ismeri a keretet. Így végül erre a „nemes” feladatra engem kértek fel, mivel én ismerem a legjobban őket. Azonban a civil vállalkozásaim mellett nem nagyon tudom ezt a feladatot teljes emberként végezni, főként, hogy a társadalmi munkában mellette még az egyesület elnöki pozícióját is el kell látnom. Ezért összeraktunk egy csapatot, akik részben tehermentesítenek, és a szakmai munkát végzik közösen. Ennek megfelelően lett másodedző Szabó Tamás, Hajdú Péter videóelemző, valamint visszahívtuk a szezon közben részben távozó Simon Máté erőnléti edzőt. A felkészülés végén sikeres edzőmeccset játszottunk a Mizse csapatával. Aztán őszi szezonról elhalasztott Debrecen elleni idegenbeli meccsen még a régi keretünkkel kellett részt venni. Itt végül egy rendkívül szoros meccsen egygólos vereséget szenvedtünk, de a mutatott összkép már biztató volt.

– Milyen egyéb változások vannak a keretben?
– Azt mindenképpen láttuk már az őszi szezon vége felé, hogy a keretünkön változtatni kell, hogy reális esélyünk maradjon tavaszra. Támadásban főként a középső posztokon, védekezésben pedig hármas poszton volt szükségünk erősítésre. Végül sikerült ezt elérni, hiszen Hajdú Péter újra hazatért az NB I.-es Ceglédről, hogy segítse a célunkat, ezzel jelentős erősítés érkezett a balátlövő és a hármas lövő posztján. Jött még irányító-átlövő posztra Bécsi Ádám Szigetszentmiklósról, aki reményeink szerint a támadásaink gyorsításában és a távoli zónából való átlövésekben tud szerepet vállalni. A PLER csapatából kölcsönbe érkezik a NEKA-nevelésű fiatal, agilis Kecskés Levente, aki irányítóban és jobbátlövőben fog szerepelni. Végül pedig a saját nevelésű Kuti Krisztián visszatér a kapuba hozzánk. Távozik Jaros Olivér és Nkousa Dávid, valamint még decemberben elhagyta a csapatot Manazya Felicián. Forgács Péter pedig hosszabb sérülése miatt egyelőre szünetelteti a játékot.

– A tavaszi első fordulóban a hatodik helyen lévő Vecsés ellen itthon lesz az első mérkőzés. Nagyon kellene egy jó kezdés. Mit vár?
– A januári felkészülésünk nem mondható ideálisnak, de a végére már talán főként mentálisan ráléptünk a helyes útra. Az új játékosaink beépítése még nem teljes értékű, de ígéretesnek tűnik a jövőre való tekintettel. Örömteli, hogy Burony Bence beállóban és hármas védőben végre élesben bevethető, azonban Hajdú Péter még nem teljesen egészséges. A Vecsés csapata remek őszi szezont tudhat maga mögött. Tisztességgel készültünk belőlük, mindent meg fogunk tenni hazai pályán a jó kezdés érdekében. Bízunk benne, hogy szurkolóink továbbra is bizalmat szavaznak csapatunknak, nagyon nagy szükség van rájuk a tavaszi szezonban.

– A bajnokság végén hová várja a csapatot?
– Egyetlen célunk van a bajnokság végéig, az pedig a mindenáron való bennmaradás. Bízunk benne, hogy az elkövetkező szezonban is lesz majd NB I/B-s tagságú csapatunk.

 

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában