Törődés

2023.02.03. 20:30

Tyúkokat, kacsákat, nyulakat is tart otthon a fiatal szécsényi állatbarát

Taliga Balázs gyermekkorában a nagyapja mellett szerette meg a mezőgazdaságot, azon belül is az állattartást.

Sz. F.

Balázs iskolájában is kitűnik a szorgalmával

Forrás: Nool

Fotó: A szerző felvétele

Ezért egyértelmű volt számára, hogy tanulmányait a helyi Lipthay Béla Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakközépiskolában, a gazdaképző tagozaton folytatja. A 9. alapozó évfolyam után az állattartást választotta. Szereti az állatokkal való törődést, azok gondozását, így az iskola majorjában végzett gyakorlati feladatai során örömmel vesz részt az állatok etetésében, itatásában, trágyázásában. 

Ahogy mondta, annyira megszerette az állatok gondozását, hogy otthon tyúkokat, kacsákat, nyulakat is tart. A munka mellett egyedüli kikapcsolódása a kerékpározás. Célja, hogy tanulmányai során minél több elméleti és gyakorlati ismeretre tegyen szert. 

Filkor Lajos, az iskola igazgatója azt mondta: több szorgalmas, tehetséges diák jár az iskolájukba, de Balázs közülük is kiemelkedik szorgalmával, munkaszeretetével. Tervei szerint nyáron, amikor a fiú befejezi iskolai tanulmányait, munkát ajánl számára az iskola tangazdaságában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában