Fejlesztés

2023.02.04. 12:18

Megvalósítják terveiket és új lehetőségeket is keresnek Somoskőújfaluban

Értékelte a tavalyi évet, valamint beszámolt az idei tervekről portálunk érdeklődésére Tábori Anita, a település polgármestere.

Nagy Orsolya

Tábori Anita, Somoskőújfalu polgármestere (középen) az idei évre vonatkozó tervekről is beszámolt

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

– A múlt év nyarán lezajlott önkormányzati választás új fejezetet nyitott falunk életében. Most már jól látszik az, hogy a mindenkit érintő nehéz gazdasági helyzet mellett igen nehéz örökséget vett át az újonnan megválasztott képviselő-testület és feltehetően további nehézségekkel nézünk szembe az idei, előttünk álló évben is – közölte Tábori Anita.

Hozzátette: 2023-ban a legfontosabb feladatunk a megörökölt hiány fokozatos csökkentése és annak teljes felszámolása, valamint a folyamatos napi működés és fennmaradás lesz, amely a mostani, mindenkit érintő nehéz gazdasági helyzetben kemény munkát, türelmet és takarékos gazdálkodást igényel.

A polgármester hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy a folyamatban lévő pályázatokat megvalósítsák és kiaknázzák az új pályázati forrásokat.

– Tavaly év végén közel hétmillió forintos rendkívüli támogatást kapott önkormányzatunk, amelyet meglévő adósság-állományunk csökkentésére tudunk felhasználni. A problémák ellenére nekem különösen kedves az elmúlt év azért, mert bebizonyítottuk, hogy Somoson is él a közösségi összefogás, van összetartó erő, megvan az odafigyelés, a törődés és él a szeretet. Ez pedig tükröződött a lakosság és vállalkozások részéről érkező felajánlásokban, támogatásokban, valamint anyagi segítségnyújtásban – emelte ki a településvezető.

Mint mondta, az, hogy a 2023-as év mit hoz a falunak, mindannyiukon múlik. A polgármester reméli, hogy idén is az összefogás, az együtt gondolkodás, az egymás iránti tisztelet jellemzi majd hétköznapjaikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában