Színdarab

2023.02.07. 21:40

A Zenthe Ferenc Színház Kassán is nagy sikert aratott az Apácák című musicallel

Dan Goggin Apácák című darabjának 2021 decemberi bemutatása óta a Zenthe Ferenc Színház számos előadásban – helyben és sok más településen – vitte már színre sikerrel az amerikai gyökerű, 1992 óta Magyarországon is ismert és közkedvelt musicalt.

Cs. B.

Zömében magyar anyanyelvű közönség előtt játszottak

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hegedűs Márk

A társulat e zenés darabbal az elmúlt napokban szűk egy héten át északi szomszédunk egyik jelentős városában, Kassán szerepelt. Az öt szereplőt – Kökényessy Ágnest, aki rendezte is a darabot, Házi Anitát, Németh Annát, Simon Katát, Vándor Évát – valamint a szakmai stábot néhány napra elkísérte, meglátogatta a produkciós és a gazdasági vezető, valamint az igazgató, Simon Lajos is. Utóbbi tájékoztatta portálunkat a vendégjáték néhány fontosabb élményéről, tapasztalatáról. 

A legfontosabb, hogy a Kassán, a Thália Színházban játszott hat, valamint Királyhelmecen bemutatott egy előadás mindegyike nagy sikert aratott a színháztermeket minden esetben teljesen megtöltő – zömében magyar anyanyelvű – közönség soraiban. Értették a nem mindennapos, úgymond zárdahumoros történet poénjait, élvezték a remek és jól interpretált zeneszámokat és nemkülönben az Ullmann Krisztina koreografálta kifejező mozgásokat, táncokat. 

A publikum mintegy harmada bérletes, többsége szólójegyes néző volt. A vendéglátó színház igazgatója, Czajlik József elmondta, hogy régen volt ilyen érdeklődés egy általuk kínált, propagált produkció iránt. 
A kassai társulat is tervezte már korábban az Apácák színre vitelét, de nem kapták meg az előadói jogot, minthogy a Kárpát-medencei magyarság körében ezzel kizárólag a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház rendelkezik. 

A két színház vezetői természetesen szót váltottak a jövőről, a tervekről is. Voltak időszakok, amikor a társulatok között kifejezetten szoros volt a kapcsolat, amelyet újra szeretnének feleleveníteni. Annál is inkább, mert a beszélgetések során kiderült: azonos, de minimum nagyon közeli nézeteket vallanak a színházművészet mai szerepéről, a társulatok úgymond népszínházi feladatairól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában