Gasztronómia

2023.03.23. 12:35

Rangos versenyen ért el első helyezést a hollókői mestercukrász

A Catellum Hotel Hollókő közösségi oldalán számolt be róla, hogy Kubinyi Dániel, a hotel mestercukrásza a 2023-as Magyarország étele verseny részeként megrendezett Szamos Tányérdesszert versenyen 1. helyezését ért el Pilvax elnevezésű desszertjével.

L. J.

A rendezvénynek első alkalommal volt kísérőrendezvénye a Szamos Mátyás-tányérdesszertverseny, amelyet Kubinyi Dániel, a hollókői Castellum Hotel mestercukrásza nyert meg

Forrás: Beküldött fotó

Az Oldalasmagazin.hu cikke szerint szombaton rendezték meg Felcsúton a II. Magyar Gasztronómia Napja elnevezésű rendezvényt, amelynek keretében a sok színes program mellett a Magyarország étele 2023 szakácsverseny döntője, a Szamos Tányérdesszert verseny döntője és a „Befordúltam a Konyhára” rajzpályázat kiállítása és eredményhirdetése is megtörtént. 

A díjnyertes finomság
Forrás: Beküldött fotó

Mint írták, a Szamos Tányérdesszert versenyt a Magyarország étele szakácsverseny részeként, de önálló versenyként hirdették meg. Célja, hogy új magyar tányérdesszertek szülessenek, ugyanis a szervezők elmondása szerint az étlapokon talán ez a terület a leginkább beszűkült. Szükség van a szakácsok, cukrászok kreativitására, hogy a jövő gasztronómiai kínálatát megalkossák. 

 

Címkék#Hollókő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában