Múltidéző

2023.03.25. 21:03

Húsz éve borult árokba egy utasokkal teli autóbusz a 21-esen, Bátonyterenyénél

Rosszul lett a sofőr, emiatt hajtott árokba a Budapestről Salgótarjánba közlekedő autóbusz kereken húsz éve a 21-es főút Kisterenye és Nagybátony közötti szakaszán. A balesetben 8-an sérültek meg.

Nool

Budapestről Salgótarjánba közlekedett a járat, ami felborult 20 éve ezen a napon

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap 2003.03.26.

Utasokkal teli autóbusz borult árokba 2003. március 25-én a 21-es főút Kisterenye és Nagybátony közötti szakaszán. A Budapestről Salgótarjánba közlekedő járat sofőrje hirtelen rosszul lett, emiatt történt a baleset. Az autóbusz tele volt utasokkal, akik az oldalára borult jármű hátsó ablakain menekültek ki a roncsból. A balesetnek összesen két súlyos és hat könnyű sérültje volt.

A Nógrád Megyei Hírlap 2003. március 27-i számában írtunk róla, hogy a sofőr az úgynevezett milliomosok klubjának is tagja volt, a klubba azok kerülhetnek be, akiknek sikerült egymillió kilométert balesetmentesen levezetniük. Az egyik sérült lapunk munkatársának akkoriban azt nyilatkozta, hogy szemmel látható volt a sofőr fájdalma, aki az utolsó pillanatig próbált úrrá lenni a járművön, ám az a manőver, mellyel szeretett volna az út szélére lehúzódni, már nem sikerült.

Az utasok egyöntetűen azt állították, hogy nem hibáztatják az autóbusz-vezetőt, hiszen az akár tragédiával is végződhető balesetet sikerült kisebb sérülésekkel megúszniuk. Egy, a balesetben érintett középkorú asszony akkoriban úgy fogalmazott, példaértékű volt az a viselkedés, amit az emberek a zuhanást követő percekben tanúsítottak.

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap 2003.03.27.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában