Látogatás

2023.03.30. 14:45

Népviseletbe is beöltözött Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Hollókőn

Csütörtökön a településre látogatott Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Szabó Csaba, a község polgármestere portálunk érdeklődésére elmondta, hogy a kormányszóvivőt már korábban meghívták a településre, aki örömmel elfogadta az invitálást.

Lászlók Judit

Szentkirályi Alexandra Szabó Csaba polgármester társaságában

Forrás: Nool.hu

Fotó: Szabó Csaba Facebook-oldala

Mint mondta, Szentkirályi Alexandra most járt először Hollókőn, így megtekinthette hogyan zajlik a híres Húsvéti Fesztiválra való készülődés. Ennek jegyében tojást festett, valamint túrós lepényt is sütött helyi asszonyokkal. Továbbá megnézte a Gazduram Sajtboltját, illetve a Guzsalyasban felpróbálta a hollókői népviseletet is. Majd ebben tett egy sétát az Ófalu utcáin. 

A polgármester kiemelte, hogy a hagyományokhoz hűen természetesen a kormányszóvivőt is meglocsolták. Végül kitért arra is, hogy a találkozó során szó esett Hollókő értékeiről és a hagyományőrzésről is. A látogatás végén pedig Szentkirályi Alexandra ígéretet tett arra, hogy később a családjával is visszatér majd a községbe.

Népviseletbe is beöltözött Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Hollókőn
A kormányszóvivő felöltötte a híres hollókői népviseletet is
Fotós: Szabó Csaba Facebook-oldala / Forrás: Nool.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában